Прочитај ми чланак

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ВРЕДЕ 200 МИЛИОНА ЕВРА, А МОЛДАВИЈЕ 13! Ако ове не добијете…

0

Селекција Молдавије вреди свега 13 милиона евра, а наша репрезентација више од 200 милиона. Много смо бодова изгубили против слабијих екипа, подсећа десни бек Антонио Рукавина

Фотографија преузета  са веб портала Фудблскиог савеза Србије

Фотографија преузета са веб портала Фудблскиог савеза Србије

Фудбалска репрезентација Србије вреди чак 15 пута више од најбољег националног тима Молдавије, с којим ће се наши „орлови“ састати сутра у Кишињеву (20.45, РТС 1), у другом колу квалификација за одлазак на Светско првенство у Русију. Молдавија је са укупном вредношћу од 13,2 милиона евра најјефтинији и уједно најслабији тим у групи, састављен углавном од играча из домаће лиге.

Ако наши скупо плаћени фудбалери попут Бранислава Ивановића, Александра Коларова или Душана Тадића, који укупно вреде више од 200 милиона евра, не могу да их победе, онда и нису ни за какво велико такмичење.

Ми се питамо

Искусни десни бек Антонио Рукавина прихвата да је Србија на папиру апсолутни фаворит, али подсећа на сва разочарења која су нам наши фудбалери приредили у дуелима са аутсајдерима претходних година.

– Мислим да ћемо се ми питати на тој утакмици, да ће лопта бити код нас у ногама и да смо квалитетнија репрезентација од њих. Сви причају да је Молдавија аутсајдер у групи, али је тако само на папиру, много бодова смо губили против таквих репрезентација и морамо имати максимално озбиљан приступ – истиче Рукавина.

Србија је у свакој линији тим вишеструко вреднија од Молдавије. Убедљиво најскупљи играч нашег ривала је дефанзивац Александру Епуреану из турског Башакшехира и вреди 4,5 милиона евра. Он је уз Игора Бугајова најбољи стрелац екипе са осам погодака.