Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Србија без Муслина добила Кину са 2:0 (ВИДЕО)

0

Фудбалери Србије били су бољи од селекције Кине у гостима (2:0) у првом мечу који су одиграли у оквиру припрема за Светско првенство.

Вршилац дужности селектора Младен Крстајић остварио је прву победу на новој дужности. “Орлови” су одиграли солидан меч и то све пред очима човека који датира као први кандидат да седне на клупу и поведе репрезентацију на Мундијал. Драган Стојковић је пратио овај сусрет, а наша селекција није оставила лош утисак.

У првих 45 минтута лопта се добро кретала, дебитант Сергеј Милинковић-Савић је у неколико наврата показао да зна да игра фудбал, а одличан је био и Љајић. Фудбалер Торина је у 20. минуту после велике гужве и “билијара” у казненом простору добро реаговао и погодио за 0:1.

Да су Тадић и Митровић имали мало више концентрације, предност “орлова” била би и убедљивија.

У наставку Рајковић је заменио Стојковића на голу, и управо је млади чувар мреже одардио сјајан посао. Одлично је интервенисао у неколико наврата и тако сачувао Србију.

Тек што је ушао у игру, Aндрија Живковић је сјајно упослио Митровића који је у 69. минуту главом затресао мрежу за 0:2. Прилику да дебитује добио је и Милош Вељковић.

Наредни меч Србија игра за четири дана против Јужне Кореје.

Прво полувреме: Љајић погодио

Искусни Aлександар Коларов није почео овај меч, на његовој позицији играо је Иван Обрадовић. Кина је претила у другом минуту, Ву није успео да прихвати лопту, а Стојковић је лако интервенисао. Неколико секунди касније, Митровић је украо ривалу лопту, дуго је оклевао и на крају слабо шутирао.

Није било већих узбуђења на старту утакмице, играло се на средини терена уз много грешака са обе стране. Србија је прву велику прилику имала у 10. минуту. Костић је одлично упослио Тадића, али фудбалер Саутемптона из добре позиције није успео да погоди мрежу ривала.

Сергеј Милинковић-Савић је у 17. минуту добро упослио Тадића, али Кинези су успели да изблокирају његов шут. Сергеј је у 19. минуту тукао са дистанце, али голман Жанг није имао проблема да сачува мрежу.

Србија је повела у 20. минуту. После правог „билијара“ у казненом простору Кине, лопта је стигла до Љајића који је прецизним ударцем стигао до свог четвртог гола у дресу „орлова“ – 0:1.

Србија је и после гола наставила да напада. Контролисали су „орлови“ игру, а лопта је константно кружила око казненог простора ривала.

Наша одбрана је у 32. минуту деловала успавано. Нико није изашао на Вуа. Кинез је снажно шутирао, али није био ни близу да погоди мету.

Пробудили су се Кинези, били су у налету, па је Јин у 38. минуту још једном покушао из даљине, ипак, није било опасности по Стојковићев гол.

Минут касније, „орлови“ су имали велику шансу. Сергеј је упослио Тадића, креативни везиста је покушао да пронађе Митровића, али је додавање пред голом Кине било јако. У 41. минуту Митровић је покушавао главом, али је Жанг био на месту.

До краја првог није било већих узбуђења.

Друго полувреме: Рајковић бранио све

Крстајић је одлучио да промени голмана, па је уместо Стојковића међу стативе стао Рајковић. Србија је први пут претила у 47. минуту. Митровић је поново био у доброј шанси али није на време упутио ударац. Исти играч је минут касније имао још бољу прилику. Ипак, Жанг је био на месту.

 

Кина – Србија 0:2 (0:1)

Стадион: Тијанже. Судија: Перера, Стрелци: 0:1 Љајић у 20. минуту, 0:2 Митровић у 69.

Србија: Стојковић (од 46. Рајковић), Рукавина, Ивановић (од 73. Вељковић), Тошић, Обрадовић, Гудељ, Милинковић-Савић, Тадић (од 85 Гаћиновић), Љајић (од 83. Крстичић), Костић (од 60 Живковић), Митровић (од 85 Пријаовић)

Кина: Жанг, Фенг, Ву, Хао, Јан, Женг, Ли, Гао (Ванг 67), Јин, Ју (од 46. Жи), Жао Јухо

 

У 49. минуту Рајковић је сачувао Србију! Одлично је истрчао наш млади чувар мреже и на време ушао у шут ривалу.

У 51. минуту Ву је још једном имао добру шансу, испала је наша одбрана, али је Рајковић још једном био на месту.

У 56. минуту Кина је имала „зицер“, Жи је био сам пред Рајковићем, али је наш голман још једном био на висини задатка.

Прилику да заигра у 60. минуту добио је Aндрија Живковић. Он је заменио Костића.

Тукао је Митровић главом у неколико наврата, али није имао среће да затресе мрежу.

Севнула је контра домаћих у 67. минуту, Ву је изашао сам пред Рајковића, али је очајно шутирао.

У 69. минуту Живковић је одлично упослио Митровића, који се „поклонио“ и лагано затресао мрежу – 0:2. Три минута касније Ивановић је изашао а прилику је добио још један дебитант Вељковић.

Опао је темпо игре, а и једни и други су око 80. минута остали без снаге.

До краја сусрета заиграли су и Гаћиновић и Пријовић. У 90. минуту Рајковић је још једном био на висини задатка и заставио је добар покушај ривала.