• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Нишлије на врху, Звезда успавала Крагујевчане (Видео, ток меча и голови)
Прочитај ми чланак

Фудбал: Нишлије на врху, Звезда успавала Крагујевчане (Видео, ток меча и голови)

0

fudbal-radnicki-kg_-crvena-zvezda-09(Мондо)

Раднички из Ниша головима у финишу савладао Слободу Поинт 2:0 и заузео прво место Јелен Суперлиге после првог дана 4. кола. Звезда упркос неубедљивој игри славила у Крагујевцу против Радничког 1923 – 2:0.

Нишлије су у суботу на свом терену победиле Слободу Поинт 2:0 у утакмици 4. кола. Голове су постигли Александар Јовановић у 76. и Радош Булатовић у 79. минуту.

Раднички је тако освојио 10. бод ове сезоне (победе против Радничког 1923, Рада и Слободе, а реми са Партизаном) и престигао Чукарички који има бод мање, али и утакмицу мање. „Брђани“ ће у недељу од 19 часова угостити Војводину.

Ужичани су поразом у Нишу остали на два освојена бода. Упркос нападачки оријентисаној тактици тренера Љубише Стаменковића, играчи Слободе Поинт постигли су само један погодак ове сезоне.

Вождовац је на отварању новог стадиона ремизирао са Јагодином (1:1), пред око 4.000 гледалаца!

Гости су повели у 54. минуту поготком Милана Ђурића, а изједначио је Немања Обрадовић у 62.

РЕЗУЛТАТИ 4. кола:

Доњи Срем – Напредак 1:3 (0:1)
/Веселиновић 52 аг – Гаврић 17, Реган 72, Миросављевић 86/

tabela 4 koloxНови Пазар – ОФК Београд 2:0 (1:0)
/Лазаревић 40, Арсенијевић 63/

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:2 (0:1)
/Касалица 16, Дауда 88/

Спартак – Јавор 0:2 (0:1)
/Веселиновић 7, Дражић 65/

Вождовац – Јагодина 1:1 (0:0)
/Обрадовић 62 – Ђурић 54/

Раднички Ниш – Слобода 2:0 (0:0)
/Јовановић 76, Обрадовић 79/

Недеља:

Чукарички – Војводина 19.00
Партизан – Рад 19.00

Црвена звезда је везала трећу узастопну победу после стартног пораза од Јавора. У Крагујевцу је била боља од Радничког 1923 – 2:0, у утакмици која није донела много узбуђења.

У још једној неубедљивој партији црвено-белих стрелци за три бода били су Филип Касалица у 16. минуту и Абиола Дауда у 87.

Звезда је боље ушла у меч и брзо повела голом који ће сигурно изазвати полемику да ли је требало да буде поништен због офсајда. Ненад Милијаш је центрирао из прекида, а Драган Мрђа се у том тренутку налазио у недозвољеној позицији. До лопте је, ипак, из другог плана дошао Касалица и ударцем из прве матирао Огњена Чанчаревића. Ништа не би било спорно да Мрђа није био активан у тој акцији… Видећемо да ли ће се Крагујевчани жалити и каква ће бити процена Судијске комисије.

Звезда је после тог поготка посустала са нападима, што су домаћи фудбалери искористили и у финишу првог полувремена створили две добре шансе. Прву је имао Дарко Спалевић, али је шутирао мало поред гола, а другу Александар Стојмировић, када је голман црвено-белих Бобан Бајковић успео да реагује у последњем тренутку и „скине“ му лопту са ноге.

Други део утакмице слободно може да се окарактерише као успаванка. Раднички је имао привидну иницијативу, али без шансе за погодак, док се тренер Звезде Славиша Стојановић определио на чување резултата.

Словенац је чак у 60. минуту из игре извео Драган Мрђу, који је први пут од повратка на „Маракану“ играо у стартној постави. Уместо њега ушао је Лука Милуновић, па су црвено-бели неко време играли без класичног центарфора.

– Нови Пазар је у солидном мечу головима Младена Лазаревића у 40. и Немање Арсенијевића у 63. минуту као домаћин савладао ОФК Београд.

– Јавор је у Суботици искористио лошу партију домаћег Спартака и преко Борка Веселиновића у 7. и Стефана Дражића у 65. минуту дошао до победе.

– Најубедљивији у досадашњим утакмицама 4. кола били су играчи Напретка, који су као гости победили Доњи Срем 3:1. Стрелци су били Ненад Гаврић у 17, Реган у 72. и Ненад Миросављевић у 86. минуту. Домаћин је аутоголом Младена Веселиновића у 52. дошао до 1:1, али није успео да избегне пораз.

Ипак, та тактика није дуго трајала. У 74. минуту на терен је истрчао Абиола Дауда, уместо Филипа Касалице који је добио јак ударац па је, чини се, замењен из предострожности.

Указану шансу, Нигеријац је оправдао поготком у 87. минуту. Побегао је одбрани Крагујевчана и ударцем испод Чанчаревића у гол претворио додавање Милоша Нинковића.

Последњих неколико минута на терену је провео Горан Гогић који је тако уписао деби за црвено-бели. Млади голман Предраг Рајковић, који је пре неколико дана заједно са њим дошао из Јагодине, није био у протоколу.

Дебитантском наступу за Звезду у овом мечу надао се и Мигел Араухо, али он није добио прилику да уђе у игру. Штоперски тандем поново су чинили Дарко Лазић и Јован Крнета, који је мењао повређеног Новака Мартиновића. И поново, као у свакој утакмици ове сезоне, у неколико наврата дувала је јака промаја у одбрани тима Славише Стојановића….

То, ипак, није било довољно Крагујевчанима да нађу пут до мреже, па ће остати три освојена бода, док их је Звезда сакупила девет.

Била је ово осма победа Црвене звезде у 12 дуела са Радничким 1923. Четири утакмице завршене су нерешено.

РАДНИЧКИ 1923: Чанчаревић, Марић, Росић, Тинтор, Петронијевић (76. Андрић), И. Петровић, Бељић, С. Петровић, Кнежевић, Спалевић, Стојмировић (87. Симовић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Крнета, Лазовић, Вешовић, Ковачевић, Милијаш (88. Гогић), Касалица (74. Дауда), Печник, Нинковић, Мрђа (60. Милуновић).
Повезане вести

Утакмица је два пута прекидана. У 28. минуту зато што су навијачи Црвене звезде истакли транспаренте против председника ФСС Томислава Караџића и Судијске организације, а онда и у 47. због бакљаде Делија. Оба пута пауза је трајала пар минута, после чега би судија Миодраг Гогић дао сигнал да се меч настави.