Прочитај ми чланак

ФСС КРЕНУО У РАТ ПРОТИВ РАМАДАНИЈА! Сукоб челника ФСС и познатог менаџера

0

Фудбалски савез Србије одлучио је да крене у рат са менаџером Фалијем Рамаданијем! Циљ је да се у националном тиму смањи број играча које заступа овај албански менаџер

Први корак је већ направљен, пошто селектор Младен Крстајић на списак за предстојеће мечеве са Литванијом (7. септембар) и Румунијом (10. септембар) у Лиги нација није уврстио Луку Миливојевића, Марка Грујића, Матију Настасића и Луку Јовића! Сви они за агента имају управо Рамаданија.

Првотимац Кристал Паласа недавно је за британске медије изјавио да је Крстајић доносио лоше одлуке на Мундијалу у Русији, што му је кормилар „орлова“ жестоко замерио. Потом је помоћник у српској селекцији Милан Обрадовић оптужио Миливојевића и његовог агента Фалија Рамаданија за покушај пуча у државном тиму, а сад је тај сукоб добио и епилог.

Изостаје и Стојковић

Везиста није добио позив за септембарске дуеле, баш као ни Настасић, док су Јовић и Грујић враћени у младу селекцију.

Рамадани: Играчи знају истину

Менаџер Фали Рамадани кратко је одговорио помоћном тренеру у српској репрезентацији Милану Обрадовићу на оптужбе да је он заједно са Луком Миливојевићем хтео да направи пуч у националном тиму током Мундијала у Русији.
– Овако непрофесионалне изјаве нећу да коментаришем. Играчи знају шта је истина – каже Рамадани.

– Миливојевић је отписан још током Светског првенства, после меча са Швајцарском. Тада је јавно критиковао тактику и избор Младена Крстајића, а потом је на састанку рекао селектору да није сагласан са његовим одлукама. У међувремену, Марко Грујић је раскинуо сарадњу са менаџером Зораном Стојадиновићем, а онда му је управо Рамадани завршио позајмицу у Херту. Пошто су Стојадиновић и Кокеза у одличним односима, ситуација са Грујићем била је повод да ФСС крене у рат са Албанцем – каже за наш лист извор близак ФСС.

Поред Миливојевића, Грујића, Настасића и Јовића, у табору „орлова“ нема ни искусних Бранислава Ивановића и Душка Тошића. Они се, такође, нису слагали са селектором, а изостаје и први голман Владимир Стојковић.

– Грех Ивановића и Тошића је исти као и Миливојевићев. Критиковали су селектора и зато неће бити позивани у репрезентацију – објашњава наш саговорник.

Поставили ултиматум

Ипак, селектор није могао одједном да отпише све Рамаданијеве клијенте, па су позвани Филип Костић и Мијат Гаћиновић.

– Нису могли сви Фалијеви играчи одмах да буду скинути са списка. У наредном периоду и њима ће бити саветовано да, ако желе да наступају за национални тим, промене менаџера. Људи из ФСС имају план да репрезентативци прекину сарадњу са Албанцем и да их „пребаце“ код агената са којима су они блиски. Међутим, то ће бити тешко изводљиво, јер је Рамадани веома утицајан у европским фудбалским круговима – објашњава извор Информера.