• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Војводина: Оумару Абубакар се ружно опростио од нас
Прочитај ми чланак

ФК Војводина: Оумару Абубакар се ружно опростио од нас

0

FK Vojvodina 232(fkvojvodina.rs)

Медиа центар ФЦ „Вујадин Бошков“ био је данас место на коме су се окупили припадници медија да у отвореном разговору са најужим руководством ФК „Војводина“ сазнају актуелности из рада клуба као и планове за наставак такмичења у Европи и првенству Србије.

Највише интересовања изазвао је одлазак Оумару Абубакара у белгијски Беверен који је последњих дана био ударна тема у медијима и навијачима.

Све дилеме развејао је председник Балша Буторовић који је присутним новинарима рекао да је сад већ бивши нападач Војводине самоиницијативно и без знаја клуба потписао уговор са Бевереном.

Камерунац је рекао да путује у Париз код девојке, а уствари је отишао у Белгију и договорио се са Бевереном. У исто време одбијао је да игра за Војводину против Хибернианса, Хонведа и Бурсаспора. Пред сваку утакмицу потпредседник клуба Матеја Кежман га је буквално молио да обуче дрес и на срећу успевао у тим намерама. На крају, Абубакар је после утакмице у Бурси директно отишао у Белгију поручивши да не жели више да игра у Војводини и Србији и потписао уговор под истим условима које је имао у Војводини.

Нису помогла убеђивања и молбе да сачека још 7 дана јер је Војводина за њега добила много већу понуду од Генка и то у висини обештећења од 800000 евра као и плата за играча на годишњем нивоу од 350000 евра. За неверовати је да је Абубакар изабрао клуб у којем ће играти за плату од 150000 евра годишње. Но, то је већ његов проблем и вероватно има своје разлоге.

Све у свем, сага “Абубакар” за Војводину је завршена, Камерунац остаје у сећању свих у клубу и навијача као сјајан фудбалер и голгетер али се није показао на оном другом плану-као човек од речи.