• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Црвена звезда: Данас смена Са Пинта и Зорана Стојадиновића?
Прочитај ми чланак

ФК Црвена звезда: Данас смена Са Пинта и Зорана Стојадиновића?

0

sa-pinto123333(Новости)
Због тешко премостивих размимоилажења с челницима, изузетно је неизвесно да ли ће спортски директор и сутра обављати функцију на „Маракани“.

Црвена звезда је у минут до 12 успела да добије европску лиценцу и сада почиње да решава унутрашња питања. Како „Новости“ сазнају, главна тема седнице Управног одбора данас биће поверење спортском директору Зорану Стојадиновићу, који већ неко време није на таласним дужинама с делом руководства, првенствено с потпредседницима Славишом Кокезом и Ивицом Тончевом.

Због тешко премостивих размимоилажења с челницима, изузетно је неизвесно да ли ће он и сутра обављати функцију на „Маракани“, а његов могући одлазак вероватно ће за собом повући и промену тренера. Наиме, буде ли смењен Стојадиновић, велике су шансе да Звезда прекине и сарадњу с португалским стручњаком Рикардом Са Пинтом, који је у марту и доведен на препоруку и лично ангажовање спортског директора.

Пинто се већ пожалио у домовини како је „у Звезди тешко радити“, а јавна је тајна да му управа клуба изузетно замера што је распустио екипу пре краја сезоне и на дуел с Војводином извео млади, комбиновани састав.

И док Звезду нагризају унутрашњи сукоби, који су кулминирали пре две седмице када су формиране три стручне комисије од којих је спортска директно угрозила позицију Стојадиновића, брдо других проблема још чека на почетак решавања. Први који је директно везан за фудбалски сектор је – тим.

Разговори о ревизији уговора играча нису почели, не зна се на кога се рачуна, а на кога не, ко је на продају, а ко треба да буде окосница тима. Ни план за довођење појачања у прелазном року не може да се прецизира и спроведе, а како се може чути од извора блиских клубу, први контакти везани за потенцијална појачања обављени су мимо спортског директора. То још више појачава наговештаје да управа „истискује“ Стојадиновића и да се отказ „крчка“ већ неко време…

ПЛАТЕ ДО ПОЧЕТКА ПРИПРЕМА
Питање спортског директора, како год да буде одлучено, Управни одбор требало би да оконча што пре, јер Црвена звезда има и много веће проблеме чије решавање стоји под ставком – „хитно“. На „Маракани“ су једва намакли новац за лиценцу, али тиме нису санирали све горуће дугове. Такође, екипа и запослени још чекају заостале зараде, а бар део треба исплатити до 17. јуна, како припреме за нову сезону не би почеле у веома лошем расположењу…