Прочитај ми чланак

ФИНАЛЕ Ноле почистио Руса!

0

Новак Ђоковић пласирао се у финале Аустралијан опена пошто је победио Руса Аслана Карацева 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

ПРВИ СЕТ

Ђоковић – Карацев 6:3

Оба тенисера су добијала гемове на свој сервис. Тренутно је 2:2. Ноле је прилично убедљив на свој сервис, али ни Рус не заостаје. Убрзо је, ево, и 3:2, Новак се није мучио у овом гему. Водио је наш ас 30:15, али Карацев стиже до 3:3. Иста слика – Ноле лако решава следећи гем (4:3). Коначно је Карацев изгубио поен на први сервис и ето велике шансе за Ђоковића. И ево га брејк, то је то, Ђоковић води 5:3 и на прагу је да поведе 1:0 у сетовима. Тако је и било.

ДРУГИ СЕТ

Ђоковић – Карацев 6:4

Карашев је решио у своју корист први гем. Ноле до сада има седам асова – 1:1. Рус нема решења у трећем гему за Ђоковићеве бомбе, ево га брејк и 2:1. Велика шанса да се дође до 2:0 у сетовима. Већ је све лакше, боље, брже, на семафору је у другом сету већ 3:1 за Србина. Где је први, ту је и други брејк – 4:1. А убрзо је и 5:1. Крацев се пробудио, брејкнуо, мала зебња се увукла код Новакових навијача, резултат је 5:3. Хм, Рус је смањио на 5:4. Наш ас ипак успева да добије десети гем, уз доста муке, и поведе са 2:0 у сетовима.

ТРЕЋИ СЕТ

Ђоковић – Карацев 6:2

Новак газипрема финалу Мелбурна. Ту је брејк и вођство од 2:0. Рус се не предаје, смањио је на 2:1, а затим и освојио гем на Србинов сервис – 2:2. Не да се Ноле, враћа предност на свој сервис (3:2). А ево га и 4:2, то је, надамо се, то. Да, још једна брејк и 5:2. А асом и ставио тачку на меч.