Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР ПОНОВО ‘УДAРA’ НA НОВAКA: „Рафаел Надал ми је тежи противник“

0

rafael-nadal-novak-dokovic-i-rodzer-federer-foto-printskrin-1404124773-526003

Славни тенисер каже да су му дуели с Рафом напорнији у односу на мечеве са Србином, чиме је по ко зна који пут пецка нашег аса.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је да му је тежи противник Рафа Надал него први рекет света Новак Ђоковић. Истиче ипак да српски играч нема озбиљног конкурента у овом тренутку и да га је веома тешко победити.

– Њих двојица су тотално другачији тенисери. Тешко ми је да се одлучим, али за мене је Рафа тежи ривал, иако ме је Новак победио готово у истом броју мечева – истакао је Федерер и наставио:

– С друге стране, Новак је постао тенисер ког је тешко победити. Своју игру одвео је на нови ниво и нико тренутно не може да му парира. Због тога је и мени теже да доминирам у дуелу с њим. Ипак, могу да се похвалим да сам остварио неколико победа у нашим сусретима и заиста уживам у њима – поручио је Федерер.

Хрват појачање

Подсетимо, Швајцарац је пре неколико дана променио тренера и ангажовао Ивана Љубичића како би с њим покушао да у 2016. години прекине доминацију Новака Ђоковића. С тим се слаже и бивши тенисер Бред Гилберт.

– Федерер никад није задовољан, а сад размишља о томе како да победи Ђоковића. Довођење Љубичића може да му врати веру у то. Он је Новаков пријатељ и комшија у Монте Карлу, тако да сигурно има план како да га успори. Федерер ће сигурно бити опасан следеће године јер ништа не узима здраво за готово – истакао је Гилберт.

novak-dokovic-sin-foto-instagram-1403

НОВAК ТРЕНИРA СA СИНОМ

Најбољи тенисер света НовакЂоковић почео је у Монте Карлу припреме за нову сезону, а у последње време друштво му прави једногодишњи син Стефан.

– Док посматрам сина, могу да се дивим какво је чудо људско биће. Најједноставније је док га гледам како хода. Сад и он може да ми се придружи на тренинзима – написао је Ноле на Инстаграму.

Извор: Курир