Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР О НОВAКУ: Једноставно – толико је добар

0

Роџер Федерер, освајач рекордних 17 Грен слемова, каже да је Новака Ђоковића изузетно тешко победити на УС Опену јер је "толико добар".

f_06-08-Djokovic-FedererЈедан од најбољи играча у историји и најбољи тенисер и спортиста света одиграли су прошле године још један од епских дуела – када је Новак после велике борбе у четири сета (6:4, 5:7, 6:4, 6:4).

„Лепо је видети да је трка поново занимљива, Енди је успео да смањи разлику у односу на Новака. Такође, пре свега, видети Новака како осваја Ролан Гарос је била огромна ствар – за тенис, за њега… Да освоји сва четири Слема, да комплетира Грен слем каријере. При том, освојио је и сва четири највећа турнира у низу, година за нама била је феноменална за њега. Биће га изузетно тешко победити на УС Опену, једноставно – толико је добар. Када изађе на Артур Еш, или било који терен такве величине, где се игра у пет сетова, невероватно тешко га је савладати „, каже Федерер.

Ђоковић игра од 21 час дуел полуфинала УС Опена са Гаелом Монфисом, док је, с друге стране, испадање Ендија Марија у четвртини финала оставило Новаку ‘брисан простор’ да и пети пут у својој каријери годину заврши на првом месту (2011, 2012, 2014, 2015).

Уколико Србин заврши годину на првом месту изједначиће се управо са Швајцарцем по том параметру, док је Шпанац Рафаел Надал чинио у два наврата мање.

„Што се мене тиче, доста је чудан осећај – седим у Швајцарској, у планинама, а УС Опен увелико траје. Такав осећај ми није превише познат, пошто сам сваке године – још од 1998. када сам наступао тамо као јуниор – био део последњег Грен слема сезоне. Просто, осећам се као да нешто недостаје, док ми је истовремено и тешко. Наравно да бих волео да играм на Ешу, да чујем хук публике или будем само у граду“, истиче Роџер, „Бити тамо са свим играчима, сјајним играчима… Опет, с друге стране, осећам се добро, океј сам, здрав сам. Уживам са породицом, али веома често ухватим себе како проверавам шта се догађа и гледам резултате. Шта више, изненађујем себе колико пута дневном проверим резултате. Интригиран сам, занима ме шта се дешава и шта ће се дешавати“.

Новак у Њујорку игра за свој 13 Грен слем у каријери, а шести од последњих седам.