Прочитај ми чланак

Федерер: Немојте од Хрвата да правите новог Новака

0

Rodžer Federer

После победе над Борном Ћорићем у полуфиналу АТП турнира у Дубаију (6:2, 6:1), Роџера Федерера су питали шта мисли о томе што 18-годишњег Хрвата пореде са тренутно најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем.

– Немојте то да му радите. Немојте да правите од њега следећег Новака – рекао је Федерер.

Швајцарац је, међутим, истакао да му је јасно како је Ћорић у претходних неколико месеци, између осталих, победио и Ендија Марија и Рафаела Надала.

– Схватио сам зашто је успео да намучи неке од најбољих тенисера, а евидентно је да има још простора за напредак у његовој игри. Игра веома добро за високог момка. Невероватно је како смо у последњих десет година видели толико високих тенисера који се добро крећу на основној линији. Сматрам да одлично враћа лоптицу, посебно после другог сервиса и то је кључни део данашње игре, верујем – нагласио је Федерер.

Федерер се потом осврнуо на сам меч, који је отворио вођством 3:1, пре него што је Ћорић дошао до свог јединог брејка. Други тенисер света је потом успео да искористи све три брејк прилике у сету који је трајао 27 минута, а потом је доминантно освојио други.

– Можда сам био превише опрезан на почетку, али сам и поред тога успео да остварим добар старт, није ми рано одузео сервис, али сам ја успео одмах да направим брејк. Осећао сам да после пет гемове мање-више знам шта да очекујем, схватио сам шта ми је ишло од руке до тада, а шта није – истакао је Федерер.

 

Vesti.online