Прочитај ми чланак

Хрват анализирао Србију: „Они су на рекреационом термину и чекају пиво“

0

Стручни коментатор на ХРТ-у Јошко Јеличић сматра да је Србија одиграла неозбиљну завршницу утакмице с Камеруном.

„Орлови“ су преокренули 0:1 до полувремена, на старту другог повећали предност на 3:1, а онда за два минута примили два гола.

Јавност генерално није задовољна начином игре, многи криве селектора Драгана Стојковића, али чињеница је да нас је Бразил спасао и омогућио нам шансу да победом над Швајцарском прођемо даље.

„Знале су се догодити ситуације у којима би Србија отишла с пет играча у напад и онда се након изгубљене лопте нико не би вратио у одбрану. Ово ме подсећа на рекреациони термин на којем има још десет минута до краја, кад не може нико ништа и чекамо кад ћемо на пиво“, рекао је Јеличић.

„У Србији има озбиљних играча који се нису враћали у одбрану. Да су померили задњу линију назад десет метара кад су видели да Камерунци иду грлом у јагоде, постигли би још два-три гола. Изашао им је и најбољи штопер Страхиња Павловић, а ушао Стефан Митровић, који је био промашај. Лоша је одлука и што није играо Немања Гудељ јер Максимовић је одиграо утакмицу за заборав“, додао је стручни консултант ХРТ-а.

Јеличић је на крају закључио.

„Код вођства Србије 3:1 ствари на терену су изгледале невероватно, чак и неозбиљно. Чудно ми је да Пикси није реаговао тако да је увео једног играча који би стабилизовао његов састав“.

Србија против Швајцарске игра у петак од 20 часова.