Прочитај ми чланак

Немачка: Полиција убила Хрвата, напао партнерку ножем и причао да је Исус

0

Немачки полицајци хицима из ватреног оружја усмртили су 46-годишњег хрватског држављанина Роберта Б. који је у растројеном стању претио бившој супрузи те је машући ножем кренуо на полицајце који су интервенисали.

Роберт Б., очито у стању психичке растројености, око 13 сати је дошао испред стана своје бивше партнерке Маје Г. с којом има двоје деце. С ножем у рукама обилазио је око зграде у којој се у приземљу налази њен стан. Убрзо је о догађају извештена полиција те је на место стигла патрола, а онда су се зачули пуцњи.

Немачки новинари преносе изјаве сведока који наводе како је мушкарац наоружан ножем, кренуо на полицајце и није се заустављао упркос упозорењима. Полицајци су најпре покушали да га зауставе, али је он и даље насртао према њима те је замахивао ножем. Полицајци су тада испалили према њему два до три хица и усмртили га.

Гулбер Д. (68), која је познавала и упуцаног Хрвата и целу породицу, видела је цели догађај.

„Враћала сам се с посла и таман сам изашла из аутобуса кад сам угледала Роберта. Имао је нож у десној руци. Обе руке је испружио према горе и изговарао је библијске стихове. Обратила сам му се и покушала да га смирим, али он ме није слушао. Није био сав свој. Говорио је „Мени се ништа не може догодити. Ја сам Исус“. Било ме је страх да не учини нешто нажао бившој супрузи и деци. Био је јако љут на њу. Тада сам назвала полицију“, преноси Билд њене речи.

Како су новинарима Билда испричали суседи који су познавали породицу, Роберт Б. боловао је од шизофреније. Своју бившу партнерку Мају Г., која такође има психичких тегоба, наводно је упознао током лечења на психијатрији, преноси Јутарњи лист.