Прочитај ми чланак

EВРОЛИГА: Ко ће са Звездом у групу?

0

Crvena Zvezda kk

Данас у Вилнијусу почиње квалификациони турнир за пласман у Евролигу, а победник ће се наћи у групи са Црвеном звездом Телеком.

Првог дана од 17 сати састају се Варезе и Олденбург, а од 19.30х домаћин Лијетувос Ритас игра са Ригом.

У среду се Химки састаје са Остендеом од 17 часова, а два и по сата касније ривали су Нимбурк и Банвит. Полуфинални мечеви на програму су у четвртак, а финале у петак.

Према прогнозама, најозбиљнији фаворити да се нађу у финалу јесу Ритас и Химки. Домаћину ће недостајати Сејбутис, али има у својим редовима Кука, Гецевичијуса, Глинијадакиса, Тепића и предност своје хале.

Упркос новчаним потешкоћама, Химки је задржао срж тима од прошле године – ту су Лончар, Копонен, Моња и Дејвис, а придружили су им се Марко Поповић, Желабал и Мајк Грин.

Ипак, почетак је сезоне и изненађења су више него могућа. Зато не треба отписивати ни остале тимове, своју шансу тражиће и Олденбург Немање Александрова, реновирани Варезе, а чешки шампион Нимбурк верује у трио Велш-Пејџ-Симонс.

Гани Лавал, бивши играч Роме, највеће је појачање Риге, а Банвит је стабилан клуб са добрим играчима – Роланд, Мехија, Други Гордон, Препелич…

Квалификација за Евролигу:
уторак:
17h Варезе – Олденбург
19.30h Лијетувос Ритас – ВЕФ Рига
среда:
17h Химки – Остенде
19.30h Нимбурк – Банвит

(Б92)