• Почетна
  • СПОРТ
  • Енди Мари: Стижем Ђоковића, најкасније на почетку 2017. године
Прочитај ми чланак

Енди Мари: Стижем Ђоковића, најкасније на почетку 2017. године

0

Британски тенисер Енди Мари изјавио је да има велику жељу да смени Новака Ђоковића на врху АТП листе, али да неће бити лако то да уради до краја године јер Србину одговарају дворански услови у Паризу и Лондону

djokovic-mari2

Српском тенисеру Новаку Ђоковићу угрожено је место број један и не сме да направи кикс на Мастерсу у Паризу или Завршном турниру у Лондону, јер на оба брани титуле, док је код Марија велики простор за напредак.

– Уколико победим све мечеве до краја године постаћу најбољи тенисер света. Ипак, никада нисам био добар на Завршном турниру, али ни у Паризу све до прошле године. Ђоковић има амбицију да освоји та два турнира и не постоји разлог зашто то не би урадио јер му одговарају дворански услови. Није све у мојим рукама – рекао је Мари, а преноси британски Дејли Мејл.

Мари истиче да не жели да жури са доласком на прво место на свету јер верује да ће најкасније на почетку 2017. године престићи Ђоковића.

– Не контролишем дешавања, можда ће то бити случај уколико будем имао јак финиш, после чега би нова сезона била знатно лакша. Ипак, зашто да не пробам већ у овој години да престигнем Новака, али покушавам да направим добар распоред за мене. Имаћу и следеће године прилику да будем први – закључио је Мари.