Прочитај ми чланак

Емир Бекрић: Идуће године трчим још брже!

0

Emir Bekric15(Спортал.рс, фото: МН Пресс)

Понос Србије – српски атлетичар Емир Бекрић, бриљирао је током ове сезоне и у више наврата обрадовао нацију.

Иако има тек 22 године, то га није спречило да на спектакуларан начин освоји бронзану медаљу на 400 метара препоне на Светском првенству у Москви. Уз то, Бекрић је оборио и државни рекорд, остваривши време од 48,05 секунди.

Бекрић је ове године остварио сјајне резултате – освојио је златну медаљу на Европском првенству за млађе сениоре, а најсјајније одличије донео је и са Медитеранских игара и Балканског првенства. Феноменални српски атлетичар је пет пута срушио рекорд од 49,15 до 48,05…

Од понедељка наш ас је на одмору, у Црној Гори, а са њим смо поразговарали пред пут на аеродрому.

– Одлазим седам дана на заслужени одмор. Иза мене је једна феноменална и несхватљива сезона. Узео сам злато на Медитеранским играма, па на Европском првенству за млађе сениоре, па на Првенству Балкана, у сва три финала са 48 секунди и на крају велики успех са националним рекордом – бронза на Светском првенству у Москви – истиче Бекрић.

Bekric31Да ли је можда време за нову тетоважу, на пример са бројем „48“?

– А шта ћу ако будем, а верујем да хоћу, у будућности трчао испод 48 секунди? – кроз смех се пита Бекрић.

Сада ћете имати времена да се одморите. Ипак, ова сезона се не заборавља?

– Од 1. октобра до средине фебруара је припремни период, а у марту крећу такмичења. Ово је нешто нестварно, овако нешто никад нисам доживео, неописиво, пресрећан сам!

Током СП у Москви и Вашег великог успеха, много људи стављало је ваше слике и статусе на друштвеним мрежама, упућиване су Вам речи подршке и поноса. Колико Вам то значи?

– Знам за то. Драго ми је, не само због мене лично, себе стављам у други план, већ због тога што ће ови успеси подићи овај спорт на један виши ниво.

После фантастичног успеха у Москви постали сте миљеник нације, а појавио се и један виц. Гласи овако: – „Шта ради Емир Бекрић кад закасни на бус? – Чека га на следећој станици!“ Да ли сте га већ чули?

– Јесам…чуо сам за виц… Шта да кажем, не возим се више аутобусом – уз осмех закључује Бекрић.

Прочитајте више: хттп://www.спортал.рс/неwс.пхп?неwс=107915