Прочитај ми чланак

Џими Конорс ућуткао Новакове мрзитеље: Пљували га за вакцину, сад му се улизују

0

У каријери је освојио чак 109 трофеја (највише у историји тениса), а сада је одлучио да стане на страну Новака Ђоковића.

Бивши тениски шампион Џими Конорс је у свом подкасту изјавио да подржава одлуке Ђоковића због којих се јавност лоше односила према светском броју један.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је ове године Аустралијан опен по десети пут, што му је била 22 гренд слема титула у каријери. Годину дана раније ту прилику му је ускратила влада Аустралије, која му није дозволила улазак у земљу.

„Човек је стајао уз своје убеђења, било да су исправна или погрешна. И био је спреман да због тога плати цену, није се повлачио. Био је спреман и на то да га избаце из тениса. То је брутално. Могу да се идентификујем са Новаком, јер сам и ја био одстрањен са Ролан Гароса. Сад ће неко да каже да причам овако зато што сам бесан. Али, нисам бесан. Само знам да многи који су јуче највише пљували по Ђоковићу и нападали га, сада му љубе д***. Сви редом“, изјавио је Конорс.

Надовезао се и његов син Брет који је сада понуди други поглед на Новакове претходне године.

„Многи су причали како је Ђоковић ужасан, како је лош човек, а сад се правдају и причају да то никад нису рекли. Сви иду уз ветар и причају оно што други желе да чују. Новак је донео одлуку после дугог разматрања. Није рекао неке глупости, већ је објаснио да је то његово тело, он је професионални спортиста и није желео да се вакцинише. Једноставно, његова одлука, уместо да поштују третирали су га као будалу“, рекао је Брет Конорс.