Прочитај ми чланак

Џенкинс: Брз, експлозиван и добар у шуту! (Видео)

0

Dzenkins-i-Nelson-na-Zlatiboru

(Телеграф)

Американац Чарлс Џенкинс биће велико појачање Црвене звезде ове сезоне! Одлични плејмејкер из НБА представљаће, уз Демаркуса Нелсона и Блејка Шилба ударну спољну линију црвено-белих у најизазовнијој сезони у последњих 15 година, у којој ће играти Евролигу.

Нема сумње да су црвено-бели направили пун погодак довођењем Џенкинса као и прошле сезоне, кад је стигао Нелсон.

НЕ ВОЛИ ДА ГУБИ

Телеграф је имао прилику да први на делу у игри један на један, упозна све врлине некадашњег плеја Голден стејта. Оно што се може на први поглед закључити је да је невероватно снажан, брз и експлозиван, а има и прилично добар шут.

Висина од 191 цм и 97,5 килограма мишићне масе наговештавају да ће Американац бити изразито јак у дуелима “1 на 1″ у Евролиги.

– Играм веома агресивно и користим сваку прилику за контранапад и продор до самог коша – каже Џенкинс и додаје:


– Трудићу се да помогнем тиму да побеђује, ако је могуће у свакој утакмици, зашто да не? Јер, заиста не волим да губим. За ово мало времена успео сам да приметим да тренер Радоњић форсира чврсту одбрану. Мислим да ћу успети да одговорим тренеровим задацима у том делу игре.

– ДеМаркус ми највише помаже, што је и логично, јер је Американац, а већ је годину дана у клубу. Од српских играча највише комуницирам с Марком (Симоновићем), Бобом (Марјановићем) и Борисом (Савовићем).

Што се тиче Блејка Шилба, он већ има искуство играња у Европи, јер је наступао за чешки Нимбурк и француски Шалон. Он би требало да буде Звездина снага у шуту споља и да кажњава свако скупљање противника. Наравно, доста ће ове сезоне зависити управо од сарадње Шилба и Џенкинса.

Ево како је то изгледало на тренингу: