• Почетна
  • СПОРТ
  • Цигански кутак (05.03. 2012): Џајић – Још ћемо сачекати због репрезентације
Прочитај ми чланак

Цигански кутак (05.03. 2012): Џајић – Још ћемо сачекати због репрезентације

0

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић рекао је да клуб неће доносити преке одлуке, већ ће ситуацију анализирати за две недеље, кад дође репрезентативна пауза.

Нећемо ништа да ломимо преко колена. За две недеље ћемо видети, кад буде репрезентативна пауза. Одлуке морају да буду на нивоу реномеа клуба какав је Црвена звезда – рекао је Џајић новинарима у Београду.

Управни одбор заседао је данас три и по сата о разним питањима. Јавност је претпостављала да ће на „тапету” бити и статус тренера Александра Јанковића због нерешеног резултата у недељном мечу са Радом, којим су се „црвено-бели” практично опростили од титуле.

 

Капитен Црвене звезде Ненад Милијаш рекао је да је његовим младим саиграчима потребно неколико везаних добрих резултата како би добили потребно самопоуздање.

Причао сам са млађим саиграчима после утакмице са Радом и сувишно је сад тражити разлог лошег резултата. Они су млади и под великим притиском, али морају да знају да су у Звезди и да морају да га носе. Желим да им помогнем јер стварно вреде. Немају самопоуздања и потребно је пар добрих везаних резултата како се не би често дешавали успони и падови – рекао је Милијаш новинарима на стадиону Црвене звезде.

Звезда је у недељу на стадиону Обилића на Врачару одиграла са Радом 1:1, а цело друго полувреме играла је са играчем више.

Био нам је потребан разговор који смо са тренером обавили на тренингу. Тешко нам је пао резултат, нисмо то очекивали и не знам шта се десило. Тако се наместило, после примљеног гола смо покушали да поново поведемо али нисмо имали среће – рекао је он.

После утакмице са Радом, навијачи Црвене звезде звали су испред своје трибине играче, Милијаш се није појавио па су скандирали „где је капитен”.

Био сам нервозан и тешко ми је пао пораз, па сам одмах отишао у свлачионицу и нисам чуо да су ме звали. Тек кад су се остали саиграчи вратили рекли су ми шта се десило. Ја бих се одазвао у сваком случају, да сам чуо – рекао је Милијаш.

Он је додао да је његовим саиграчима најављено да ће у току недеље добити одређену суму новца.

Ове недеље ћемо добити одређену своту новца, тако нам је обећано и свестан сам да је доста мојих саиграча у проблему што се тиче пара – рекао је Милијаш.

Звезда је друга на табели и заостаје пет бодова за првопласираним Партизаном, који има утакмицу мање.

Верујем у овај тим, ми и даље имамо шансе за титулу, ја се овде нисам вратио да будем други, хоћу трофеје – рекао је Милијаш.

 

Јанковић: Биће Лазовић бољи у другим условима

Руководство Црвене звезде планира да на лето Дарка Лазовића прода и инкасира велики новац, али то ће бити тешко изводљиво ако настави да игра као против Јавора и Рада.

– То је друга страна медаље кад сте славни и популарни. Нико не зна и не жели да се бави како функционише Дарко Лазовић свако јутро кад устане и да ли њега било шта мучи у смислу егзистенције. Као тренер у њему видим потенцијално великог играча, тренутно не пружа што може. Сигуран сам да ће бити много бољи кад дође у услове који могу да исфаворизују сав његов квалитет, опусте га и посвете фудбалу. Трпи страховит притисак, нико кога критикује не размишља како тај момак живи – констатовао је Александар Јанковић.

Каду и Мијаиловић
Срђан Мијаиловић и Мендеш Каду
поново нису били међу кандидатима за тим.

– Мијаиловић има проблем са леђима, зато је био мало поштеђен на тренинзима. Каду је у процесу враћања из операције, долазе бољи терени и утакмице које могу лакше да га реактивирају. Могуће да је недостајао на Врачару, али није у пуном ритму. Играч таквог профила може да повеже  конце у растрзаној утакмици, има луцидност и зна да преузме одговорност. Врло брзо ће бити у такмичарској групи – рекао је Александра Јанковић.

(Спортски журнал)