Прочитај ми чланак

Двојица Срба и Милер у идеалном тиму Евролиге!

0

Десет дана уочи фајнал-фора Евролиге који се ове године одржава у Берлину, специјализовани портал "Еурохоопс" направио је избор десеторице играча који су обележили сезону на измаку.

 

foto.fiba

Богдан Богдановић и Милош Теодосић (Фото: ФИБА)

У одабраном друштву које су сачинили новинари „Eurohoops-а“ нашли су се српски интернационалци Милош Теодосић (ЦСКА) и Богдан Богдановић (Фенербахче), али и првотимац Црвене звезде Телеком Квинси Милер.

Идеални евролигашки тим за сезону 2015/2016 чине играчи клубова који ће играти на фајнал-фору, са изузетком Квинсија Милера који се нашао у одабраном друштву иако је Звезда завршила такмичење у Евролиги у четвртфиналној фази.

Милош Теодосић – Четврти пут у каријери српски плејмејкер бива изабран у идеални тим Евролиге захваљујући најуспешнијој сезони у елитном такмичењу. Србин је одлично поделио креаторске и поентерске обавезе са Нандом Де Колоом. Имао је, до сада, најуспешнију сезону са просеком од 16.3 поена по мечу и 42.4% успешности у шуту за три поена.

Богдан Богдановић – Бивши кошаркаш Партизана надмашио је свој учинак из претходнох сезона захваљујући убилачком инстинту у нападу, способношћу да креира игру и посевећености у дефанзивним задацима. Имао је најзапаженије роле у одлучујућим мечевима, а увршћен је у идеални тим испред Луиђија Датомеа због бољег учинка у плеј-офу.

Квинси Милер – Први контакт са европском кошарком Американац је имао почетком новембра и одмах је оставио добар утисак. Екслозивност и брзина у првом кораку давала му је предност у односу на ривале, а одликује се добрим шутем са (полу)дистанце. Дефанзивни задаци му нису представљали проблем због скочности и дугих руку па је успео да израсте у најбољег појединца Црвене звезде Телеком током сезоне у којој је екипа играла четвртфинале.

Квинси Милер

Квинси Милер

Место у идеалном тиму портала „Eurohoops“ заузели су:

Нандо Де Коло (ЦСКА), Милош Теодосић (ЦСКА), Даријус Адамс (Лаборал Кућа), Богдан Богдановић (Фенербахче), Малком Дилејни (Локомотива Кубањ), Квинси Милер (Црвена звезда Телеком), Ентони Рендолф (Локомотива Кубањ), Кајл Хајнс (ЦСКА), Екпе Јудо (Фенербахче) и Јанис Бурусис (Лаборал Кућа).