Прочитај ми чланак

Два пенала и преокрет у 99. минуту: Звезда срушила Партизан…

0

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан са 3:2 у 173. вечитом дербију и тако су решили шампионску трку, будући да на шест кола пре краја плеј-офа имају 10 бодова више од љутог ривала!

Нови сјајан меч смо гледали на стадиону „Рајко Митић“, Партизан је два пута водио, Звезда се два пута враћала и на крају уз два пенала, али и један поништен гол дошла до победе, прве ове сезоне против вечитог ривала.

На тај начин су црвено и црно-бели донекле најавили оно што нас чека већ за четири дана, када ће исти ривали на истом месту поново на терен, само у полуфиналу Купа Србије.

Пет голова, прекиди, преокрет, поништен погодак и надокнада од чак 21 минута – све је то обележило 173. вечити дерби.

А да ће бити дешавања на овом мечу на претек, могло је да се види већ на самом почетку, будући да је Самед Баждар у 11. минуту искористио промашаје ривала и матирао Глазера за предност црно-белих од 0:1.

На нови гол се није чекало дуго – у 15. минуту је погрешио Никола Антић, његову грешку је искористио Иванић, кога је у казненом простору оборио Крунић, а пенал је за 1:1 реализовао Канга. Могао је резултат до полувремена да се мења, будући да је Гох погодио стативу, а зицер је промашио Букари.

Међутим, промене резултата је било у наставку. Тако је у 56. минуту, Северина добио лопту од Захида, лепо се наместио и прелепим ударцем од стативе матирао Омрија Глазера. И био је то само увод у оно што нас даље чека.

Фудбалери Партизана и судија Павле Илић ФОТО: Старспорт
Фудбалери Партизана и судија Павле Илић ФОТО: Старспорт
Јер, Звезда је дошла до новог гола у 71. минуту, не и до изједначења, јер је гол Катаија ВАР поништио због претходног офсајда Ендијеа. Но, у 89. минуту поништења гола није било, јер је Ендиаје тада савладао Крунића. Али, бунили су се црно-бели, тражили су фаул Ендиајеа над Ковачевићем, судија Павле Илић је гледао ВАР и донео одлуку да призна гол.

Потом се ушло у надокнаду, судија је показао да ће се играти још 15 минута, а заправо се играо још 21 минут. И у тој надокнади је домаћи тим дошао до победе. Играо се седми минут надокнаде, када је Букари ушао у шеснаестерац, оборио га је Антић и судија Илић је досудио други пенал за црвено-беле. Овога пута је лопту поставио Катаи, матирао је Крунића и донео победу, али и плус 10 Звезди у односу на Партизан.

Друго полувреме: Звезда – Партизан 3:2 (1:1)

КРАЈ МЕЧА! Звезда је добила 173. вечити дерби и тако је на шест кола пре краја стекла 10 бодова више од Партизана.

90+13. минут – Прилика за Партизан. Натхо је поставио лопту и извео слободан ударац, али није могао даље од „живог зида“.

90+9. минут – ГООООЛ! ВОДИ ЗВЕЗДА – 3:2! Александар Катаи је ставио лопту на „креч“ и матирао Крунића, који је и овога пута, баш као у првом полувремену погодио страну, али није успео да заустави ударац.

90+7. минут – ПЕНАЛ ЗА ЗВЕЗДУ! Букари је био у налету, Антић га је срушио и судија Павле Илић је досудио пенал. Други за Звезду на овом мечу.

90. минут – Играће се још 15 минута!

89. минут – ГОООЛ! ЗВЕЗДА ЈЕ ИЗЈЕДНАЧИЛА – 2:2! Мрежу Партизана је затресао Шериф Ендиаје, међутим црно-бели су се бунили, сигнализирајући фаул сенегалског нападача над капитеном Партизана Светозаром Марковићем.

85. минут – Нова опасност пред голом црно-белих. Најпре је Стаменић шутирао, али Крунић брани уз помоћ стативе, да би потом голман црно-белих зауставио и шут Букарија.

83. минут – Брани се у овим моментима Партизан, лопта је кружила око казненог простора гостију, а на крају је шут окушао Драговић, али је из велике даљине био непрецизан.

79. минут – Калулу и Филиповић су нови играчи Партизана на терену, будући да су ушли уместо Гоха и Стојковића, док је Владан Милојевић одлучио да уместо Мирка Иванића убаци Питера Олајинку.

70. минут – ВАР ЈЕ ПОНИШТИО ГОЛ ЗВЕЗДЕ! Остаје 1:2! Ендиаје је шутирао, његов ударац је зауставио Крунић, да би се потом лопта одбила до Александра Катаија, који је затресао мрежу. Али, није славље дуго трајало, јер је судија гледао ВАР и уверио се да је голу претходио офсајд.

67. минут – Ово су „гробари“ дуго чекали. У игри је Матеус Салдања, који није играо од прошлог вечитог дербија. Ушао је на терен уместо Самеда Баждара.

60. минут – Још један покушај црвено-белих. Стаменић је послао лопту до Ендиајеа, међутим поново је Крунић из дуела са сенегалским нападачем изашао као победник.

59. минут – Покушала је Звезда одмах да узврати, шутирао је Канга, међутим замало је био непрецизан.

56. минут – ГООООЛ! ПОНОВО ВОДИ ПАРТИЗАН – 1:2! Захид је повукао лопту, видео је Ксандера Северину, коме је послао правовремено додавање, а офанзивац црно-белих је сјајниим ударцем, од стативе, савладао Глазера.

51. минут – После троминутног прекида, утакмица је настављена…

48. минут – Прекинут је меч због бакљаде на северној трибини.

46. минут – Настављен је меч на стадиону „Рајко Митић“… У паузи између два полувремена тренер Звезде Владан Милојевић извршио је једну промену, па је уместо Милана Родића у игри Насер Ђига.

Прво полувреме: Звезда – Партизан 1:1

КРАЈ ПОЛУВРЕМЕНА! Могао је резултат да се промени у надокнади, када је покушао Букари, али му је шут одбранио Крунић, па се на полувреме отишло са егал резултатом.

45. минут – Још минут ће се играти у првом полувремену.

39. минут – Опасно је било сада у казненом простору Партизана, комбиновали су Букари и Ендиаје, покушао је Букари, али неуспешно. Међутим, све да је брзоноги крилни нападач Звезде био прецизнији, гол не би важио, будући да је свему претходио офсајд.

31. минут – Сада шанса и за црвено-беле. У одличној ситуацији је био Мирко Иванић, изашао је „један на један“ са голманом Крунићем, но није био прецизан, па је лопту послао поред гола.

29. минут – Био је Партизан сада тако близу гола. Лопта је дошла до Гоха, наместио се Партизанов Корејац, али није имао среће, будући да је лопта погодила стативу.

26. минут – Теренска иницијатива црно-белих у овим моментима, имали су гости два корнера, али Глазер није имао веће проблеме.

21. минут – Нова шанса за црвено-беле, покушао је Ендиаје после центаршута Османа Букарија, но лопта је завршила преко гола.

15. минут – ГООООЛ! ЗВЕЗДА ЈЕ ИЗЈЕДНАЧИЛА – 1:1! Стрелац је био Гелор Канга, који је вратио црвено-беле из резултатског минуса. Погодио је голман Крунић страну, имао је и лопту на руци, али није успео да заустави ударац Габонца.

14. МИНУТ – ПЕНАЛ ЗА ЗВЕЗДУ! Мирко Иванић је први стигао до лопте после грешке Николе Антића, обортио га је Крунић и судија је досудио пенал.

11. минут – ГООООЛ! ВОДИ ПАРТИЗАН – 0:1! Брзу акцију су одиграли црно-бели, прошао је по десној страни Аранђел Стојковић, нашао је у казненом простору Звезде Баждара, који је главом савладао Глазера и казнио промашаје Звезде.

6. минут – Ево и прве веће шансе за Звезду. Лопта је дошла до Стаменића, који је потом имао низ опцију, али није добро реаговао, па је пропала прилика за гол.

4. минут – Покушали су и домаћи, сада је у прилици био Шериф Ендиаје, но добро је реаговао голман Партизана Крунић, који је тако скупио преко потребно самопоуздање на дебитантском вечитом дербију.

2. минут – Партизан је одмах на почетку запретио – Самед Баждар је покушао, али је његов ударац зауставио Омри Глазер.

Нађу позлило, завршио у Ургентном центру: Ипак води Партизан на дербију!

1. минут – Почео је меч на стадиону „Рајко Митић“ после пет минута закашњења.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 3:2 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Стрелци: Канга (пенал) у 15, Ендиаје у 89. и Катаи (пенал) у 90+9. минуту за Црвену звезду, Баждар у 11. и Северина у 57. за Партизан. Судија: Павле Илић. Жути картони: Красо, Глазер (Црвена звезда), Овусу, Ковачевић (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић (од 46. Ђига) – Канга (од 59. Катаи), Стаменић – Букари (од 90+11. Красо), Хванг, Иванић (од 79. Олајинка) – Ендиаје (од 90+11. Милуновић).

ПАРТИЗАН: Крунић – Стојковић (од 78. Филиповић), Марковић, Ковачевић, Антић – Кастиљо (од 67. Стјепановић), Овусу – Северина, Захид, Гох (од 78. Калулу) – Баждар (од 67. Салдања).