Прочитај ми чланак

Дуле Вујошевић: Чавезова идеологија је мој празник!

0

Dusko Vujosevic(Курир, Наше новине)

Тренер Партизана је одговарао на мало другачија питања
„Иако сам лево оријентисан, нисам острашћен ни за једну идеологију. Ако већ морам да бирам,  идеологија покојног председника Венецуеле Уга Чавеза ми је најближа“.

Какво мишљење имате о ријалити-емисијама попут „Великог брата“ и „Фарме“?

„Не гледам то, а оно мало што сам информисан ствара ми представу да се ради о мини-концентрационим логорима врлог новог света, чији су затвореници, и учесници, и рашомонци“.

На који начин обележавате Ускрс?

„Туцањем јаја. Та традиција ми је најдража и радо са фамилијом одмерим снаге у овој дисциплине“.

По чему се ускршњи празник сада разликује од истог празника из детињства?

„Када сам ја у питању, скоро да нема разлике, што се не односи на моју фамилију“.

Познати сте и као пасионирани колекционар слика и као велики љубитељ добре књиге. Када бисте пред собом имали дилему вредна слика или нека ретка и тешко доступна књига, који би био ваш избор?

„Јесам колекционар слика, а књиге купујем искључиво да бих читао. Нисам колекционар ретких књига, тако да уколико бих бирао између слике и књиге, одлука би била, наравно, слика“.

Који сегмент вам највише окупира пажњу у ТВ вестима: политика, економија, хроника, култура или спорт?

„Нисам најбољи сарадник на тему телевизијског програма. Јако ретко је гледам, слагаћу чак и ако тако кажем. С времена на време веома успавано испратим најактуелније вести. Од својих обавеза и не стижем да пратим телевизијски програм“.

Низ од 10 узастопних титула шампиона Србије тешко ће неко у скоријој будућности надмашити. Ако погледате уназад, коју сезону можете по нечему да издвојите од осталих и по чему?

„Тај фантастичан низ успео је већ наредне сезоне да надмаши – Партизан, освојивши једанаесту. Додали смо богатој ризници још један важан пехар пре само неколико дана. Веома је тешко у националном спорту освајати трофеје и сваки је веома драг.

Можда начин освајања титуле у АБА лиги у Загребу, невероватном тројком Кецмана, и пласман на фајнал-фор Евролиге у Паризу, који је уследио након тога, буде највише емоција и најпоноснији сам на тај резултат. Овај тријумф у Лакташима исто носи специфичну тежину јер су нас многи отписивали након неколико пораза“.

Познати сте по томе што је много младих кошаркаша направило лепе каријере, а прошли су „кроз ваше руке“. Када бисте морали да изаберете, ко је најбољи кошаркаш из ваше „фабрике“?

„Надам се да је још рано за дефинитивно свођење рачуна“.

У којој мери се плашите за крај Партизанове доминације, не само у кошарци већ и у осталим спортовима?

„Не плашим се престанка Партизанове доминације, али плашим се да постоји намера да се Партизан онемогући да освоји трофеј. Видећемо шта ће бити у наставку сезоне домаће Суперлиге. Једна је ствар када играте са противником и када сте равноправни, а друга када се боксујете са једном привезаном руком. Ко је разумео ово поређење, он је разумео и чега се плашим у вези с Партизаном.

У истим условима за све тешко да ће се неко дочепати нашег врата. Шта би значило да је неко неприкосновени шампион у земљи где нема ниједног противника? Да надмашимо најјачег противника у нашим условима, то нас је увек водило ка успесима“, рекао је Душко Вујошевић.