• Почетна
  • СПОРТ
  • ЂОРЂЕВИЋ О СУКОБУ СА ДРАЖЕНОМ: Претио ми је да никада нећу да играм за Југославију
Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ О СУКОБУ СА ДРАЖЕНОМ: Претио ми је да никада нећу да играм за Југославију

0

aleksandar-dordevic-foto-fonet

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић испричао је за француске медије о сукобу са некадашњим саиграчем из националног тима Драженом Петровићем.

Сукоб се догодио 1988. године после утакмице између Партизана и Цибоне. Ђорђевић је тада играо за црно-беле, а Петровић за Цибону. Овај инцидент догодио се уочи ЕП 1989. године на коме је Југославија убедљиво стигла до титуле.

„Викао је на мене и говорио да никада нећу да играм за Југославију. Био је љут што је утакмицу завршио на клупи са пет прекршаја, иако је Цибона победила. После утакмице играчи оба тима су се руковали, а Дражен ми је пришао и почео је да виче. Урлао је да никада нећу да играм за репрезентацију, а ја сам почео да псујем. Умало није дошло до туче“, рекао је Ђорђевић и наставио:

„После неког времена тадашњи селектор Душан Ивковић је објавио списак и мене заиста није било на њему. Имам чланак из новина где је три дана раније Ивковић рекао да сам ја најбољи плејмејкер у репрезентацији, а онда ме није позвао. Да ли је Дражен извршио притисак на Ивковића? То никада нећу да сазнам, али желим да верујем да га није било. Имали смо квалитетан тим тада и без мене. Освојили смо европску титулу, а два пута смо победили Грчку са Никосом Галисом“.

Ђорђевић је истакао да му је било тешко када је сазнао да је Петровић погинуо 1993. године.

„Било ми је доста тешко. Осећао сам се лоше. Два сата сам плакао без обзира на велико ривалство с њим. Дражен је сигурно један од три најбоља кошаркаша свих времена са ових простора“, навео је селектор Србије.

(Курир)