Прочитај ми чланак

Ђоковић једини тенисер са осам Мастерса

0

Novak_Djokovic(Курир)

Ако је икоме потребан још неки разлог зашто је Новак Ђоковић заслужено најбољи тенисер света, онда то може да буде податак да је једини тенисер који је освојио осам од могућих девет турнира Мастерс 1.000 серије.

Федерер и Агаси у колекцији имају седам, Надал шест турнира, Мареј пет.

Освајањем турнира у Монте Карлу српски тенисер је спојио октет – Париз, Индијан Велс, Мајами, Монтреал (Торонто), Шангај, Рим и Мадрид. Једини који му недостаје је пехар из Синсинатија.

Ђоковић је 2007. био финалиста Индијан Велса, да би потом победио у Мајамију и Монтреалу.

Годину дана касније победио је у Индијан Велсу и Риму, а поражен је у финалу Синсинатија.

Ђоковић је 2009. године освојио турнир у Паризу, док је поражен у финалима Мајамија, Монте Карла, Рима и Синсинатија.

У сезони 2010. Ђоковић није успео да се пласира у финале неког од Мастерса, али је све то наплатио у 2011. години. Српски тенисер је те године чак пет пута подизао пехар неког од турнира 1.000. Освојио је Индијан Велс, Мајами, Мадрид, Рим и Монтреал, а поново је изгубио у финалу Синсинатија.

Прошле године Ђоковић је био најбољи у Мајамију, Торонту и Шангају, док је био учесник финала у Монте Карлу, Риму и Синсинатију.

Ове године су одиграна три турнира Мастерс серије, у Индијан Велсу и Мајамију, а Ђоковић је у трећем, одиграном у Монте Карлу савладао Надала.

Ђоковић је до сада 24 пута играо финале неког од турнира из Мастерс 1.000 серије и 14 пута је освојио титулу.

Наредни на реду је Мадрид, где титулу брани Федерер, а свакако је највећи фаворит Надал. Турнир се игра од 6. до 12. маја на теренима „Парк Манзанарес“.