• Почетна
  • СПОРТ
  • Добротворни меч: Ђоковић и Вајда освојили Братиславу
Прочитај ми чланак

Добротворни меч: Ђоковић и Вајда освојили Братиславу

0

Најбољи тенисер света и његов тренер одиграли егзибициони добротворни меч са Мартином Клижаном и Домиником Хрбатијем

Гостовање Новака Ђоковића у Братислави, одмах после крунисања најбољег тенисера света у Лондону, у потпуности је испунило своје циљеве. Био је то, пре свега, гест захвалности за огромне заслуге скромног Словака Марјана Вајде, сјајног тренера нашег шампиона, који је у егзибиционом програму изашао из уобичајене сенке.

Затим, спектакл у Братислави је послужио да се свету представи најперспективнији словачки тенисер Мартин Клижан (23), кога је Удружење тениских професионалаца (АТП) изабрало за новајлију године, пошто је избио до 30. места светске листе. Поред осталог, Клижан је ове године елиминисао Цонгу у Њујорку и победио на турниру у Петрограду.

Уз Клижана, публика је поздравила и Доминика Хрбатија (34). Пре две године „пензионисани” словачки тенисер, био је 2005. на 12. месту у свету, а 2004. је прекинуо једну од првих Ђоковићевих победничких серија. После победе у Ахену, тада седамнаестогодишњи тенисер изгубио је од Хрбатија у трећем колу турнира у Братислави.

Коначно, егзибициони мечеви у Братислави били су прилика и за добротворну акцију у којој је,према извештајима, прикупљено више од 25.000 евра за помоћ деци у Србији. Уз много шала и имитирање познатих тенисера, Ђоковић је победио Клижана 7:5, 6:3, а затим је пар Ђоковић-Вајда био бољи у сету одиграном против Клижана и Хрбатија: 7:5.

Свој последњи егзибициони меч пред одмор, Ђоковић игра данас у Рио де Жанеиру, са бившим тениским шампионом Густавом Куертеном, а затим ће се огледати и у фудбалу, са асовима као што су Зико, Бебето и Кафу.

 

(Политика)