Прочитај ми чланак

Добрића тек чекају прегледи, лекар открио шта се дешавало Милутинову и Богдановићу

0

Нисмо имали среће са повредама.

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у финалу Светског првенства од Немачке резултатом 83:77, али се „орлови“ уздигнуте главе враћају кући.

Један од кључних детаља била је повреда Огњена Добрића на почетку меча који се до краја утакмице није враћао у игру.

Добрић се прилично отежано креже и нога му је натечена, па мора да се сачека и да спадне оток.

Доктор репрезентације Драган Радовановић се осврнуо на стање кошаркаша уочи лета из Маниле.

„Добрић је имао једну озбиљну дисторзију на почетку утакмице. После меча је било касно и нисмо могли да због услова направимо дијагностику. Урадили смо му прву помоћ и збрињавање и урадићемо скенер и магнетну резонанцу када дођемо у Београд. Он ће наравно имати терапију и у авиону, углавном криотерапију. Процену ћемо да дамо кад се вратимо у Београд после дијагностике“.

Доктор је истакао да је оптимиста због претходних повреда.

„Кад се погледа снимак и када зауставите филм и направите фотографије положаја његове ноге, видели сте колико то озбиљно изгледа. Он је неколико пута пре тога имао угануће тог зглоба. Ја се надам да је то што тај зглоб је и пре тога био релативно лабав због свих тих повреда, да повреда неће бити толико озбиљна да није било свега тога пре, али ћемо све видети када се вратимо кући“.

Осврнуо се и на ситуацију са Богдановићем и Милутиновим.

Милутинов је добио ударац у лист на утакмици са Канадом. Имао је те болове, припремило смо га да може да игра. Богдановић је пре меча осетио неку малаксалост и слабост, осетио се као да почиње нека вирусна инфекција. Одамх смо интервенисали са терапија и релативно смо га брзо довели у стање да може да игра.