Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Свесни смо у каквој смо ситуацији, знамо шта нам је чинити

0

Треба да се смиримо, анализирамо њихову игру најбоље што можемо, али пре свега морамо да се фокусирамо на нашу игру - сматра селектор кошаркашке репрезентације Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је данас, пред одлучујући меч против Израела, да је његов тим свестан у каквој је ситуацији и истакао да мора да се фокусира на своју игру и принципе на којима од почетка инсистира.

– Свесни смо у каквој смо ситуацији и знамо шта нам је чинити. Са Израелом нас чека
најбитнија утакмица, као и пре неколико година када је одлучивао меч последњег кола
против њих у Београду за пласман на Европско првенство – рекао је Ђорђевић, преноси Кошаркашки савез Србије.

Кошаркашка репрезентација Србије сутра дочекује Израел у одлучујућој утакмици за одлазак на Светски куп који си се ове године одржава у Кини.

После пораза од Естоније у Талину, Србија се нашла у истој ситуацији као пре шест година у борби за одлазак на Европско првенство у Словенији. Тада је Србија после пораза у гостима од Естоније, дочекала Израел у Београду и победом обезбедила пласман на Евробаскет 2013.

За сигуран пласман на СП, Србија ће морати да савлада селекцију Израела, која такође, у случају победе, има шансе за пласман на шампионат света.

– Сигурно нас чека тврд меч. Они се дижу као репрезентација, имају изузетно квалитетне играче. Треба да се смиримо, анализирамо њихову игру најбоље што можемо, али пре свега морамо да се фокусирамо на нашу игру и принципе на којима од почетка инсистирамо – рекао је Ђорђевић.

У односу на тим који је наступио у Естонији, селектор Ђорђевић ће за меч са Израелом моћи да рачуна и на Николу Милутинова и Владимира Лучића, који су се, после евролигашких утакмица, придружили националном тиму.

У Београду је и Василије Мицић, али је његов наступ неизвестан због повреде.

Утакмица се игра сутра од 16.00 у дворани „Александар Николић“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!