Прочитај ми чланак

Ђорђевић доводи Новицког?

0

Немац који је оставио најдубљи траг у историји НБА лиге добио је отворен председника минхенског Бајерна да се прикључи клубу.

download

Легендарни немачки кошаркаш Дирк Новицки (38) ускоро би могао да се прикључи минхенском Бајерну пошто је председник клуба Ули Хенес открио да су крилном центру Даласа врата немачког гиганта увек отворена.

Бивши председник Бајерна који се једини кандидовао за ту функцију на предстојећим изборма, открио је за „Билд“ да је мало вероватно да Дирк Новицки заигра за тај немачки клуб, али да би након повлачења могао да преузме неку од функција.

„Дирк је добродошао уколико жели функцију у клубу након завршетка играчке каријере. Као играча не можемо да га приуштимо све и да уложимо комплетан годишњи буџет од 10 милиона евра у његову плату“ објаснио је Ули Хенес.

Један од планова Улија Хенеса када је кошаркашки клуб у питању тиче се организације спектакла на „Алијанц Арени“ у моменту када Бајерн оформи квалитетан тим.

Замисао је да неки од НБА клубова гостује Бајерну на велелепном здању у Минхену и да кошаркашка утакмица буде одиграна пред више од 60.000 љубитеља овог спорта.

Што се тиче Дирка Новицког, немачки интернационалац потписао је током минулог лета нови двогодишњи уговор са Даласом уз опцију завршетка сарадње након годину дана уколико одлучи да се повуче.