Прочитај ми чланак

Директор Фајзера уз Новака: Велики сам његов навијач, као да је вакцинисан

0

Српски тенисер добио је подршку и од челног човека компаније која производи вакцине против ковида.

Многи су се ових дана огласили због случаја Новака Ђоковића и његовог уласка на територију Аустралије на основу медицинског изузећа. Неки су га у томе подржали, док су га неки жестоко осудили, али оно што је најважније јесте да је најбољем на свету за сада омогућено да наступи на првом Гренд слему у сезони.

Интересантно је да је Новак сада подршку добио и из медицинске сфере, пошто се у обраћању за једну телевизију огласио и директор компаније „Фајзер“, Алберт Бурла.

Он је подржао Новака, истакавши да претходна зараза ковидом у последња три месеца даје довољно јак имун одговор и да српски тенисер због тога поседује довољно антитела.

– Као прво, ја сам велики навијач Новака Ђоковића, али не могу никако да уђем сада у то да ли је он имао потребну документацију за улазак у Аустралију или не. То је нешто што је између њега и власти, као и лекара. Сматрам да прележан вирус даје заштиту од инфекције, не само у овом случају него генерално. И то на неко одређено време. У многим земљама широм Европе сертификат вам је валидан шест месеци након последње дозе вакцине, а у случају прележаног вируса само три месеца након позитивног теста. Дакле, заштита коју добијате након природно прележаног вируса не траје толико као после вакцине. То је оно што сам ја рекао и о чему могу да говорим – рекао је Бурла.

Подсетимо, тренутно се чека одлука Министра за имиграције Аустралије, Алекса Хока око евентуалне депортације Ђоковића из земље на основу дискреционог права. Он се, барем за сада, није одлучио на такав корак, иако се у јавности неколико пута то помињало као опција.