• Почетна
  • СПОРТ
  • ДЕЛ ПЈЕРО: Ђоковић одлично дегажира лоптицу, моји Срби су супер фудбалери!
Прочитај ми чланак

ДЕЛ ПЈЕРО: Ђоковић одлично дегажира лоптицу, моји Срби су супер фудбалери!

0

novak_620x0

Легенда италијанског и светског фудбала Алесандро Дел Пјеро после 19 година играња за торински Јувентус, 2012. године отиснуо се у далеку Аустралију где је потписао уговор са екипом Сиднеја

Иако је ушао у 40. годину живота, други најбољи стрелац Италијанске Серије А свих времена са 383 поготка, својим мајсторијама доказује да још није време да “окачи копачке о клин” у шта је уживо има прилике да се увери репортер Телеграфа из Мелбурна који је после мушког финала Аустралијан Опена имао част да поразговара са Дел Пјером.

– Обојица тенисера су сјајна, заиста двојица ратника – био је први коментар Италијана за Телеграф о мечу између Вавринке и Надала, а затим је и додао:

– Вавринка је ментално и играчки показао да је сазрео као тенисер, док Надал и поред повреде никада не одустаје. За мене су обојица победници – рекао је Дел Пјеро који је и раније уживо гледао финале првог Грен слема у сезони:

– Прошле године сам био на стадиону када је Новак Ђоковић освојио трофеј. Заиста је реч о одличном момку – рекао је легендарни фудбалер који се сетио детаља да је Новак током прошлогодишњег финала у једном тренутку као профи фудбалер дегажирао лоптицу у публику.

Пре тениског финала Пинтурико је са два гола предводио Сиднеј до убедљиве победе над највећим ривалом Мелбурн Викторијем на гостовању од чак 5:0, па с обзиром да му на терену још много тога полази за ногом не размишља чиме ће се по завршетку каријере бавити.

– Фокусиран сам на игру, на ову сезону у Сиднеју. Не размишљам превише унапред, па не знам да ли ћу једног дана постати тренер – рекао је Дел Пјеро, којем је аустралијско првенство уз Серију А једино у ком се такмичио:

– То су два потпуно различита шампионата, јер се у Италији игра доста више технички и пре свега тактички. Фудбал је у Аустралији базиран на борби, трчању, а искуство играња овде ми даје могућност да гледам на игру из другог угла – рекао је Дел Пјеро.

Током две деценије играња у Серији А легендарни Италијан имао је прилику да игра са и против многих играча из Србије, али није мога кога међу њима највише цени.

– Тешко је изабрати једног или двојицу играч из Србије, јер из ваше земље долази доста талентованих играча. Против Станковића, Михајловића сам одиграо много утакмица, играо сам са Југовићем, Ковачевићем, Мирковићем… И сада у Сиднеју ту су одлични момци Петковић, Деспотовић, Димитријевић – похвалио је Дел Пјеро српске фудбалере, рекао да су супер, а за крај и прокоментарисао шансе италијанске селекције на Светском првенству у Бразилу:

– Надам се да ће се цела Италија радовати као 2006. године када сам и ја био део тима који је освојио титулу првака света! Ипак тешко је прогнозирати резултат, јер је такмичење јако незгодно. У месец дана требаш да припремиш тактику да победиш све. Верујем у наш тим – заклучила је “десетка” Сиднеја!

 

(Телеграф.рс)