Прочитај ми чланак

Дејан Станковић добио овације у Пиониру (Видео)

0

ninkovic-stankovic

(Вести)

Својевремено најмлађи капитен у историји црвено-белих бодрио кошаркашке колеге у четвртој финалној утакмици плеј-офа против Партизана.

Много је познатих личности из свих сфера живота било присутно у среду вече у Пиониру, али нико није добио овације као Дејан Станковић. Чак ни актери два најбоља кошаркашка тима у Србији.

Некадашњи капитен фудбалера Црвене звезде требало би до краја јуна да раскине уговор са Интером, после девет незаборавних година у славном клубу из Милана, током којих је освојио чак 15 трофеја, укључујући Лигу шампиона 2010. године и пет узастопних титула првака Италије (2006-10).

Медији спекулишу где ће 34-годишњи Станковић наставити односно завршити каријеру, спомињу се Америка и Канада, као и римски Лацио у коме је блистао од 1998. до 2004. године, а стидљиво се помиње и повратак на београдску „Маракану“.

Иако су реално мале шансе да својевремено најмлађи капитен црвено-белих заврши каријеру у вољеном клубу, навијачи Црвене звезде су и овог пута показали колико воле и поштују Дејана Станковића. 

На самој утакмици Станковић и звездаши нису имали превише разлога за радост јер су кошаркаши Партизана заслужено победили и освојили 12. узастопну титулу првака Србије.

 

Ови играчи заслужују Звездин дрес и могу много

Улазак у “Пионир” истакнутог српског фудбалског аса и миљеника присталица црвено-белих, Дејана Станковића, изазвао је ерупцију одушевљења и дао знак да је у дворану ушао неко веома битан.

– Био сам ове године на утакмици Звезде са Улмом и морао сам поново да доживим овакав амбијент. Аплауз какав сам добио од Делија подсетио ме је на период када сам као момак носио црвено-бели дрес. Сада имам два од два. Оба пута сам дочекан овацијама. Прописно сам се најежио. Вратили су ме у младост… Ова финална серија са Партизаном ми је пробудила жељу да дођем и подржим Звезду. Направили су брејк и учинили велику ствар. Имам јаку веру да играчи који су у клубу заслужују Звездин дрес и да могу пуно – истакао је Дејан Станковић.