Прочитај ми чланак

Давис Бертанс је због Дулета научио српски (Видео)

0

Dariis-Bertans-kosarkas-Letonije

(Телеграф.рс)

Кошаркаш Летоније и старији брат кошаркашка Партизана истиче да ће у недељу бити веома занимљива утакмица против селекције Србије, која ће за обе екипе бити пресудна за пролаз даље.

Дарис Бертанс, брат кошаркаша Партизана, Летонца  Дависа Бертанса, каже да је његов млађи брат научио српски због Душка Вујошевића, који му је кошаркашки отац. Репрезентативац Летоније, са којом Србија игра у недељу битну утакмицу за пролаз у другу фазу Евробаскета, каже да ће бити тешко против “орлова” али да ће екипа играти срцем као и до сада

– Био сам прошле сезоне и на крају ове у Београду и стварно ми се свиђа град – каже Бертанс, који је три године старији од свог брата Дависа.

Занимљиво је да је кошаркаш Партизана научио српски језик за само годину дана, али је имао убрзани курс код Вујошевића.

– Он прича скоро савршено српски, чак даје изјаве и интервјуе на српском. Дуле му је рекао да научи и он није могао да му каже не. Вујошевић  је за њега други отац у Србији, јер брине о њему. Све што му говори је добро за њега. – каже Дарис Бертанс.

На питање шта очекује од дуела са Србијом бек Летоније је рекао:

– Биће веома тешко играти против Србије јер има јако добре центре, али ми се не предајемо унапред играћемо борбено и срцем као и до сада и видећемо шта ће бити – рекао је Бертанс старији.

(Од извештача Телеграфа из Словеније, Драгутина Стојменовића)