Прочитај ми чланак

„Да би Ђоковић изгубио мора да се деси неки екстремни сценарио“

0

Доминација Новака Ђоковића углавном је заслуга његове психолошке надмоћи, цени бивши тенисер Роби Кениг.

Бивши полуфиналиста УС опена у дублу мисли да ће Ђоковић наставити да буде „јак као камен“ у наставку каријере.

Он се осврнуо и на финале Вимблдона, у којем каже да Новак није пружио 100 одсто против Федерера.

„Тај момак није играо свој најбоји тенис у финалу. Биће веома тешко победити га у наредне три, четири године. То није био најбољи Ђоковић, такав је био у финалу Аустралијан опена. Наравно, морате гледати и то ко је био са друге стране мреже, као и да се сада играло на Федереровој омиљеној подлози“, рекао је Кениг за „Беyонд тхе Баселине Подцаст“.

Оно што је импресионирало 48-годишњег Јужноафриканца је то што Новак може да победи и кад не игра ни приближно најбољи тенис.

„То што може да победи а да игра на рецимо 80-85 одсто својих могућности, то осталима додатно отежава да га победе на Слемовима. Изгледа као да је потребан да се деси неки екстремни сценарио, као што је било на Ролан Гаросу, да би он изгубио“, истиче Кениг.

Кениг је на крају коначно дошао и до Новаковог главног адута – његове менталне снаге.

„Он је изузетно снажан ментално. То нам је показао и сада. Тај меч (финале Вимблдона) је био потврда онога што смо сви мислили о Новаку. Он је претходних осам година доминантан, и кад игра лоше и кад игра добро, против двојице најбољих играча тениса свих времена“, закључио је Кениг.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!