Прочитај ми чланак

Брука века! Британци цензурисали Боже правде, чак су покрили уста Новаку

0

Незапамћен скандал догодио се на британској јавнпој телевизијској мрежи ИТВ после финала Ролан Гароса када је интонирана химна Србије која је цензурисана од стране људи који раде у овом медију.

У тренутку када је кренула „Боже правде“ коју је Новак Ђоковић из свег гласа певао, на овој телевизији су одлучили да пусте неку веселу песму преко химне, а да ствар буде гора, крупно су зумиране његове очи да се не би видело шта изговара.

– Како је почела химна и како је Новак запевао, одједном се чула нека чудна музика. Прво сам била збуњена, али сам схватила да су химну цензурисали! Камера је зумирала Новаково лице и виделе су му се само очи, док су му уста стално била покривена графиком. Нисам могла ни да видим како пева, ако већ не могу да чујем – рекла је гледатељка која је и снимила овај споран пренос.

Одмах по завршетку интонирања химне канал се поново звуком укључио уживо на стадион „Филип Шатрије“ и зачуо се громогласан аплауз.

Зашто се британска телевизија одлучила на овај скандалозни чин није познато, као ни то да ли је то била лична одлука неког од реализатора програма или читаве медијске куће.

Разлог може бити то што је Ђоковић у финалу победио Британца Ендија Марија, али далеко од тога да било какво оправдање за овакав срамотан чин постоји.

Зато ћемо ми још једном да се подсетимо како је то изгледало док је Паризом одзвањало „Боже правде“.