• Почетна
  • СПОРТ
  • БРАВО, АНА: Ивановићева победила Венус и освојила трофеј после две године!
Прочитај ми чланак

БРАВО, АНА: Ивановићева победила Венус и освојила трофеј после две године!

0

Ana-Ivanovic-4-670x447

Ана Ивановић освојила је турнир у Оукленду савладавши у финалу америчку колегиницу Венус Вилијамс резултатом 2:1 у сетовима (6:2, 5:7, 6:4). Меч је трајао два сата и 19 минута, а према речима српске тенисерке он је био изузетно тежак и напоран.

Иначе, Ани је ово први трофеј након две године, будући да је последњи турнир освојила 2011. године у Балију. Осим пехара, Ивановићева је добила и чек од 43.000 долара и додатних 280 WТА бодова.

Ана је била врло убедљива на старту меча, јер је освојила пет уводних гемова и тиме натерала Американку да “одустане” од првог сета. Српкиња је имала константу и у наставку, повела је 5:3 и имала прилику да раније дође до титуле, али је Венус успела да освоји четири узастопна гема и избори трећи сет.

Фото: АП/ТањугФото: АП/Тањуг
Оно што охрабрује је да је Ана била психолошки на висини задатка, јер је одмах на старту одлучујућег сета направила кључан брејк, који Вилијамсова касније није могла да надокнади.

Ово је укупно била Анина 12. титула у каријери.

– Нисам ништа очекивала, ишла сам корак по корак, помало сам изненађена победом. Финале је било одлично, драгоцена је победа против велике шампионке каква је Венус. Драго ми је што сам се сабрала у трећем сету и стигла до пехара. Свака победа је вредна, ова и више јер од краја 2011. нисам освојила титулу – рекла је Ана после победе.