• Почетна
  • СПОРТ
  • Богдановић: Пријају похвале, али тек ме очекује велики рад у Партизану
Прочитај ми чланак

Богдановић: Пријају похвале, али тек ме очекује велики рад у Партизану

0

b

Тек што је скинуо репрезентативни дрес Богдан Богдановић је обукао клупски. Мада је цело лето провео на припремама, а затим заблистао на Евробаскету, где је био један од најбољих младих играча Србије, на његовом лицу се не види ни трунка умора … Потпуно је фокусиран на Партизан, који ускоро очекују велика искушења у Евролиги.

 

– Имамо тешку групу у којој су три кандидата за трофеј Евролиге. Као и сваке године, ЦСКА и Барселона стреме најважнијем трофеју у сезони, а Фенербахче се значајно појачао и сигурно да има огромне амбиције – каже Богдановић, који нимало не потцењује остатак групе. – Будивљеник је, без обзира на то што је мало познат код нас, озбиљна екипа. Не заборавите ни Нантер …

Сви очекују да се Партизан бори са Украјинцима и Французима за четврто место, што ће додатно појачати притисак баш у мечевима са та два ривала.

– Трудићемо се да на свакој утакмици дамо максимум и напредујемо из дана у дан. Можда ће бити притисак, али с друге стране, немамо шта да изгубимо против јаких екипа, већ можемо само да добијемо. Можемо свакога да изненадимо у „Пиониру“, пред нашом публиком.

Евробаскет, односно Богданове игре на њему, била су добра подлога за серију похвала од великих асова наше кошарке.

– Наравно да пријају похвале, али не би требало полетати. Преда мном је велики рад у Партизану.

Уз Богдановића, Партизан има још један бисер српске кошарке, Николу Милутинова, за кога, тренер Душко Вујошевић, каже да је играч који нема лимита. Ове речи добијају посебно на значају када се зна да је трофејни стручњак обично ћутљив када су у питању похвале младим играчима. На Николину адресу, после СП за играче до 19 година, стизале су и из иностранства …

 

– Свака похвала прија, али морам да се докажем – кратко ће Никола, који ускоро пуни 19 година, али иза себе већ има једну успешну сезону у Партизану. – Сад је мало лакше, јер сам прошао период адаптације, тако да очекујем да ове буде много боље.

Као Богдановић, и он са нестрпљењем очекује да се изузетно талентовани тим представи целој Европи …

– У тешкој смо групи. Сви знају да три тима циљају фајнал-фор, али на нама је да се потрудимо да уђемо у Топ 16. Наравно, не смемо ниједног тренутка да заборавимо Будивљеник и Нантиер. У Евролиги нема лаких ривала, али потрудићемо се да одиграмо најбоље што можемо.

Упоредо са Евролигом, Партизан ће водити и „кошаркашки рат“ у региону, јер неколико екипа, баш преко АБА лиге, циља улазак у европску елиту, а само су два места …

– Звезда се доста појачала, такође, Цибона и Цедевита, па Игокеа … Биће занимљиво, али урадићемо све да остваримо пламан у други круг. Јесмо млади, али имамо искуство из прошле године. Сачували смо већи део тима, стигао је одлични Американац Кинсли, потребно је само мало стрпљења – смело говори Милутинов.

(Новости)