Прочитај ми чланак

Ово су три важна трага у потрази да Данком!Полиција има још један правац у истрази

0

Укрштање ових података са исказима свих особа које је полиција саслушавала после нестанка девојчице могло би да укаже на евентуалне недоследности у изјавама и отвори нове могућности у истрази.

– Досадашњи резултати показали су на нови правац у којем треба да иде истрага. Обустављена је претрага терена, али је интензивиран рад на проналаску девојчице и неће се одустати док дете не буде нађено – рекао је синоћ добро упућен извор.

Иако је обустављена теренска претрага, истрага нестанка Данке се наставља, а сада се проверавају приватни животи и контакти свих чланова породице. Поново се чешљају њихови искази, као и детаљи пријаве Данкине мајке о нестанку детета – време кобног догађаја, куда су се кретале пре нестанка, где се мајка кретала после настанка.

О самом тренутку нестанка Данке и даље не знамо много. Такође је нејасно како је девојчица стара само 22 месеца успела тако брзо да побегне пажњи одраслих усред бела дана. Зато би истраживање детаља пријаве нестанка могло да помогне да на светло изађу нови детаљи тог мистериозног момента у уторак поподне.

Детектив Миле Новаковић, бивши начелник Управе криминалистичке полиције, изјавио је да чињеница да полиција испитује потезе свих чланова породице, па и мајке и оца који је био на полиграфском испитивању, не значи да су они за било шта криви.

– Када резултата (теренске претраге) нема, онда мора да се иде на ово друго, проширује се истрага. Истражује се то најближе окружење. Обично се у старту иде прво на полиграфско испитивање. Разлог не мора да буде сумња у родитеље или неког од чланова породице да су нешто урадили детету, већ се једноставно томе прибегло јер дете није нађено у теренској претрази – рекао је Новаковић.

Шатори испред куће где је Данка нестала
Полиција је обуставила претрагу терена за несталом Данком, а недалеко од куће где је нестала девојчица постављени су шатори. На око 500 метара од куће блокирани су сви прилази.

Прегледана камера са комшијске куће

Јасмина Стојадиновић, жена из Бањског поља чија је кућа опремљена надзорним камерама које су снимале улицу у којој је нестала Данка Илић (2), открила је да је камера забележила један аутомобил који је туда прошао у време нестанка девојчице. Истиче и да је чудно да се аутомобил са крагујевачким таблицама појави у њиховом крају и то само пар минута након мајке.

Како је нестала Данка

Подсећамо, мајка нестале девојчице отишла је са децом до Бањског поља код својих родитеља, у једном тренутку, како је испричала “окренула се да да воду сину и после тога девојчицу више није видела”.

– Док сам се окренула, није је било. Она још нема две године, у мају ће их напунити. Не говори још. Звала сам је, дозивала, није ми се одазвала. Ту у близини има једна шумица. Молим Бога да је што пре нађемо – рекла је очајна мајка Ивана за Новости.