Прочитај ми чланак

Богдановић најбољи играч у Европи!

0

sp-bogdanovic_620x0

Дефинитивно је ово сезона Богдана Богдановића, који је после повреде Леа Вестермана показао да може да буде прави вођа Партизана и да са позиције плејмејкера и разиграва саиграче, али и постиже поене, што је истакао и Светислав Пешић тренер Бајерна из Минхена пред меч са шампионом Србије.

– Мислим да је Богдан Богдановић тренутно најбољи играч у Европи- рекао је Светислав Пешић некадашњи тренер Црвене звезде

Стратег Бајерна Пешић рекао је још да су црно-бели екипа са најбољом тимском игром у Европи.

– Партизан није најбољи у Европи, али игра најбољу тимску кошарку. Реч је о доброј екипи, која не зна за умор. Желимо да забележимо победу, посебно после пораза од Олденбурга – рекао је Пешић на конференцији за новинаре у Минхену.

Баварци су у првом колу Ф групе Топ 16 фазе победили Жалгирис у Каунасу са 84:66, уз веома добар проценат шута за три поена (21-10).

– У Каунасу смо били одлични у шуту, можда и најбољи откад сам постао тренер Бајерна. Такви проценти се не виђају често. Имамо одличну прилику да још више популаризујемо кошарку у Немачкој – рекао је Пешић.

Он је додао да Бајерн на сутрашњем мечу неће моћи да рачуна на репрезентативца Босне и Херцеговине Нихада Ђедовића, који је повредио скочни зглоб.

Утакмица другог кола Топ 16 фазе Евролиге између Бајерна и Партизана игра се сутра од 20.15 сати у дворани „Ауди“ у Минхену.