Прочитај ми чланак

БИВШИ ЗВЕЗДАШИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ, “случај Обилић“ добио нову димензију!

0

После жестоких оптужби изнетих у најновијем издању ''Партизановог весника'', реаговали су и чланови Црвене звезде с краја деведесетих, у време када је Обилић био шампион државе.

Подсетимо, новинар Жељко Пантић је у 88. епизоди “Партизановог весника“ на ТВ Партизан упоредио титулу коју је 1998. године освојио Обилић са данашњим дешавањима у шампионату Србије, са акцентом на третман који Црвена звезда има код судија.

„Након ове сезоне Обилић, као парадигма криминала у фудбалу, одлази у историју. Без жеље да се било шта пренаглашава. Сећате ли се било чега сличног да је током те сезоне када је Обилић био шампион остало запамћено да се радило за Обилић? Да ли бисте могли да се сетите једне ситуације, једне утакмице, која личи на ово што само један судија Срђан Обрадовић ради током овог првенства?“, рекао је, између осталог, Жељко Пантић пре пар дана у поменутој емисији.

Из Црвене звезде нису имали никакав коментар на све ово, изузев што је тренер Миодраг Божовић јуче поручио да се у Хумској “нервирају“ јер их Звезда “игнорише“, али огласили су се тадашњи фудбалери Звезде и тренер Милорад Косановић, који је на поменуте тврдње из ТВ Партизан такође реаговао веома жестоко.

“Ма, све је и тада било познато. Договор је био јасан, Обилићу иде титула, а Партизан узима куп. Људи који су били на челу тих клубова одлично знају шта су радили. Погледајте само монографију клуба са Врачара, у њој сам означен као главни непријатељ јер сам увек то јавно говорио без длаке на језику“, поручио је Косановић у изјави за данашњи “Информер“.

Он је нагласио да је те сезоне Црвена звезда имала најбољи тим после 1991. и титуле првака Европе освојене у Барију, подсетио да су у то време боје црвено-белих бранили Дејан Станковић, Перица Огњеновић, голман Јеврић, затим Његуш, Буњевчевић…

“Ништа нам то није вредело, нисмо могли да се изборимо са оним што се дешавало ван терена“, поручио је Косановић.

На ту тему огласили су се, такође у изјави за “Информер“ и тадашњи Звездини фудбалери – Зоран Његуш, Миодраг Пантелић и Александар Кристић.

Они се слажу са Косановићем да је тада Звезда имала сјајан тим, али не желе да директно оптужују било кога за “закулисне радње“.

Ипак, Кристић подсећа да је Звезда те сезоне “жестоко покрадена“ против Хајдука у Кули, а истиче и гол разлику коју су црвено-бели имали у дуелима са Партизаном и Војводином.

Подсетимо, Обилић је те сезоне освојио титулу са 86 бодова, два више од Црвене звезде на другом месту, док је Партизан био трећи са 70.

У мечевима са Партизаном, Звезда је у сезони 1997/98 остварила све три победе – у јесен на Маракани од 2:0, затим на старту пролећног дела сезоне у Хумској славила је са 2:1, да би у последњем првенственом “вечитом дербију“ те сезоне, Звезда добила Партизан са 4:0.

У мечевима са Обилићем, Звезда је у шестом колу поражена на Врачару са 4:3, потом је у децембру изгубила и на Маракани са 1:0, а у 24. колу на Врачару је било 2:2.

Што се тиче поменутих мечева са Војводином, у 9. колу Звезда је славила на Маракани са 5:0, потом је у 20. колу у Новом Саду декласирала домаћина са 7:1, а на пролеће славила и са 3:1, такође као гост.

Војводина је ту сезону завршила као четвртопласирана са 49 освојених бодова.