Прочитај ми чланак

Бивши капитен Звезде подржао протесте и Црног (ФОТО)

0

Никола Мијаиловић, бивши капитен фудбалера Црвене звезде, али члан Амкара и Висле из Кракова, поделио је низ "сторија" на Инстаграму на којима се налази Драган Миловановић Црни, те је на тај начин стао у малобројну групу спортиста који је подржао протесте одржане у суботу у више градова у Србији.

Црни је демонстрант који је зауставио багер са напредњацима и тиме спасао грађане на протесту у Шапцу, а убрзо након тога је ухапшен.

Никола Мијаиловић је након каријере био и репрезентативац у фудбалу на песку, а сада је велику пажњу привукао објавама на Инстаграму.

Објавио је фотографију чувених фигурица и коцкица које представљају „српску верзију“, што је очигледна алузија на тренутак када је Црни зауставио багер.

Објавио је и монтажу фотографије тренутка када је Миловановић изашао из притвора у пратњи адвоката са високо подигнутом левом песницом, али и видео снимак изјаве Шапчанина који је од јуче на слободи.

– Веома сам срећан што сам изашао из притвора. Полицајци и особље са којима сам био у контакту су били коректни према мени, нико ме није попреко погледао – рекао је Миловановић јуче након изласка из притвора.

Да подсетимо, у суботу се појавио снимак на ком се види како напредњаци багером покушавај да прођу кроз групу људи, док их је пратила група момака са летвама и чекићима у рукама.

Окупљени грађани су покушали да зауставе багер, међутим, возач је одлучио да настави са вожњом, што је изазвало револт демонстраната. Након тога се Миловановић попео на машину и физички зауставио напредњаке у њиховој намери да са багером уђу у окупљену масу и тиме спасао грађане од потенцијалних повреда.

На крају, напоменимо и то, багер који је кренуо на окупљене грађане возио је Небојша Стојићевић Јарин, шабачки напредњак.