Прочитај ми чланак

БИО ЈЕ ПРВАК СВЕТА СА СРБИЈОМ: Сада је нестао, нема клуб, угасио Инстаграм…

0

Некада се возио у џипу са персонализованим таблицама, данас је доживео прави крах каријере

Филип Јанковић је пре четири године на Новом Зеланду освојио титулу првака света са Орлићима на Новом Зеланду. Многи су били изненађени откуд он тада у тиму, али су веровали да ће му то вратити каријеру у правом смеру.

Неколико година раније почео је „хајп“ везан за „новог Пиксија“, како су медији почели да зову Јанковића.

Он је у августу 2011. године постао најмлађи фудбалер у историји Звезде који је наступио у једној европској утакмици, против Вентспилса у квалификацијама за Лигу Европе.

Моменат када Роберт Просинечки убацује у игру фудбалера кога су многи сматрали предводником нове генерације Звезде, гануо је срца навијачима црвено-белих.

Ипак, Јанковић се није фудбалски развио у правом смеру. По речима тадашњег спортског директора Звезде, Зорана Стојадиновића, један од главних криваца је његова мајка, која је уцењивала клуб и на крају одлучила да га одведе из Звезде.

Испоставило се, прерано! Отишао је у Парму са 18 година, након што претходно није играо ни у Звезди јер је поднео захтев за раскид уговора.

– Хтео сам да задржим Филипа Јанковића у клубу, предложио сам да путује на припреме… Његова мајка ја мислила другачије.

– То што није дуго примио плату нема никакве везе јер добро је познато у каквој смо финансијској ситуацији. Звезда дугује свим играчима, па нешто не видим да су поднели захтев за раскид уговора – истакао је Стојадиновић пре неколико година, а слично мишљење имао је и тадашњи генерални секретар Ђорђе Стефановић.

– Филипу, односно његовој породици, јер док не напуни 18 година, родитељи потписују све уместо њега, смо понудили сјајне услове, али нећемо одступити ни за педаљ када је реч о интересу клуба. Ни на какве анексе нећемо пристати, сматрам да смо били више него коректни, сада су на потезу Фићини родитељи – рекао је својевремено Стефановић.

Аутомобил Филипа Јанковића док је играо у Звезди; Принтскрин: Youtube

Родитељи су одлучили другачије. Свом сину, који је са непуних 18 година возио џип са персонализованим таблицама „ФИЛИП“, омогућили су статус звезде, медијски хајп, скупоцене аутомобиле, јаке менаџере…

Све оно што малолетном дечаку није користило када је у питању развој каријере.

Није играо у Италији, па се „сељакао“ од клуба до клуба, ишао је на позајмицу у Катанију, затим је отишао у Домжале из Словеније, потом у Радомље, да би након тога завршио у трећој шпанској лиги и у екипи Екстремадуре, где му је истекао уговор 1. јануара 2019. године.

Слике које је редовно објављивао на Инстаграму; Фото: Инстаграм/filip.jankovic

Својевремено је био активан на Инстаграму, редовно је објављивао селфије, фотографије са тадашњом девојком, студенткињом медицине, али сада је нестао без трага. Угасио је друштвене мреже, а већ 6 месеци нема ни клуб.

Ето шта је остало од некада највећег талента српског фудбала. Није издржао притисак медија, навијача и пре свега амбициозних родитеља. Слава му је прерано наметнута и ударила га је у главу тако да се од ње никада није опоравио.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!