Прочитај ми чланак

Бекрић: Три стотинке до победничког постоља на СП!

0

bekric

(Вечерње новости)

За медаљу на прошлом планетарном шампионату био је довољан резултат 48,80. Нови лични рекорд Емира Бекрића, остварен на Медитеранским играма, само је три стотинке слабији од тог времена!

Ако се дода да најбољи српски препонаш на 400 метара готово на сваком такмичењу помера сопствене границе, одличје на Светском првенсту у Москви у августу не делује тако недостижно као на Олимпијским играма у Лондону (48,30).

– Имам један сан, али га чувам само за себе, да не бих малерисао – тајновит је Бекрић на старту разговора за „Новости“. – Конкуренција у Москви неће бити јача него на прошлом СП, а ја сам много бржи него пре две године. Тренутно имам 12. време, али како неће моћи да се такмиче сва петорица Американаца, вероватно ћу бити осми или девети на листи. Не видим разлог зашто не бих могао да будем бржи од већине, али нека остане на томе да ми је циљ полуфинале.

Позив за дијамантску лигу!

Сјајни наступи српског рекордера нису промакли ни огранизаторима Дијамантске лиге! После Колашинца, Шпановићеве и Терзићеве, у атлетској Лиги шампиона би већ ове сезоне требало да наступи и Емир Бекрић.
– Извесно је да ћу добити позив за учешће на митингу у Монаку 19. јула.

Скромни Београђанин црпи оптимизам и из чињенице да увек „експлодира“ у другом делу сезоне.

– План за ову годину је био да освојим медаљу на ЕП млађих сениора у Тампереу и да трчим испод 49 секунди – отео се осмех Емиру, јер зна да је други циљ већ остварио, а ни одличје следећег викенда није далеко, јер има прво време од свих учесника. – Са резултатом испод 49 секунди су ми отворена врата за добар пласман на сваком такмичењу. На ОИ је 48,30 било довољно за бронзу.

Кад Бекрић помера границе, то није за две, три стотинке. Од првог државног рекорда, када је на Универзијади у Шенжену 2011. истрчао 49,55, сјајни атлетичар напредовао је за скоро секунду.

– Сребро на ЕП у Хелсинкију сам освојио са 49,37, а у полуфинале ОИ сам се пласирао са 49,21. У Велењу сам недавно трчао 49,15, али већ тад сам осетио да сам спреман да идем испод 49. На МИ у Мерсину сам поправио резултат на 48,83, а мислим да могу за бар још пола секунде брже – крупним корацима прескаче препреке млади ас.

Рецепт за обарање рекорда је врло једноставан у психичком, а врло тежак у физичком смислу.

– Имам 11 тренинга недељно, готово сваког дана радим два пута по три сата. Током зиме сам приморан да се такмичим у дисциплини која није моја, на 400 метара у дворани. Онда дође летња сезоне и у сваку трку улазим као да ми је последња у животу. Не гледам ривале, само десет препона испред себе – поручио је на крају Емир Бекрић.