Прочитај ми чланак

Аустралијски политичар се извињавао Новаку: Ово је одвратна срамота ВИДЕО

0

Политичари у Аустралији су махом уједињени када је у питању став око Новака Ђоковића и његовог уласка у земљу, пошто га сви прилично сложно нападају.

Ипак, постоје и они који другачије мисле.

Посланик у савезном парламенту, Крејг Кели обратио се путем јутјуба, јер како каже ниједан медиј није желео да објави његову изјаву и том приликом упутио извињење Новаку Ђоковићу.

Он је за комплетну ујдурму окривио премијера Аустралије и првог човека Викторије.

„Извињавам се Новаку Ђоковићу за поступање према њему од стране владе државе Викторије и владе Аустралије. Позивам их да упуте извињење најбољем тенисеру на свету Новаку Ђоковићу. Ово што се десило је срамота за нашу земљу и нацију. То је чиста локална политика и кривица премијера државе Викторије Данијела Ендрјуза и председника владе Аустралије Скота Морисона, рекао је Крејг Кели у свом обраћању преко Јутјуба.

Он је упутио прилично тешке речи на рачун двојице политичара.

„Обојица су одговорни за ову одвратну срамоту коју су изазвали. Они не прате науку, не испитују доказе, већ се само играју политике. Осрамотили су нашу нацију у међународној политици. Аустралијски политичари не говоре истину, одбијају да кажу истину! Извињавам се Новаку Ђоковићу у име Аустралијанаца и парламента Аустралије! Извињавам се српском народу! Ово је срамота“, истакао је Кели.

Новак Ђоковић се од среде налази у притвору који су му одредиле власти Аустралије и налази се у хотелу у којем су смештене избеглице које немају одговарајуће папире и живе у тешким условима.

Одлука о жалби Ђоковића на укидање визе биће донета у понедељак ујутру по локалном времену, односно у недељу у поноћ по времену у Србији.