Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДАР ЂОРЂЕВИЋ ПОРУЧУЈЕ Бићу селектор Италије!

0

Када буде одлучио да се повуче с клупе кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић има јасну жељу коју би репрезентацију желео да преузме!

Његов клуб, Бајерн из Минхена, играо је синоћ против Торина први меч друге фазе Еврокупа, што је била идеална прилика за медије у Италији да упитају селектора “орлова” да ли би у будућности могао да преузме кормило “азура”.

Без Месија нико не би гледао Аргентину

Ђорђевић је причао и на тему квалификација за Светски куп и фамозних ФИБА прозора.

– Не играју најбољи играчи. А како онда да добијете поверење публике, спонзора, место у медијима… Не може без најбољих. Ко иде да гледа тимове у којима нема најбољих играча. Па и фудбалере Аргентине не би гледао нико да им не игра Меси. Исто важи и за кошарку – објаснио је Ђорђевић.

– Моја породица и ја смо поносни Срби. Али, изабрали смо Италију и Милано за свој дом. Наравно да бих поново дошао у Италију и да преузмем неки клуб, мада сада о томе не размишљам. А репрезентацију? Једног дана сигурно. Уверен сам да ће се то догдити. Говорећи о репрезентацији Србије, Ђорђевић је италијанским медијима открио тајну свог успеха.

– Радимо добар посао у националном тиму Србије. Имамо компактну групу и све се креће у добром правцу. Сви играчи имају осећај заједништва и припадања овом тиму. Ако је неко безобразан према саиграчима, економу или физиотерапеуту, онда је испао из екипе! Нема места ни за какво понашање те врсте.

Салетове везе са “чизмом”

Ђорђевић је током играчке каријере неколико сезона провео у Италији. Од 1992. до 1994. играо је за Олимпију из Милана, затим је две године био члан Фортитуда из Болоње. Његов трећи клуб био је Скаволини из Пезара (2003-05), а каријеру је завршио у Милану. Тренерски пут почео је у истом клубу (2006-07), а током 2011-12. године водио је Бенетон из Тревиза.

Рад у клубу и репрезентаицији је, како каже Ђорђевић, исцрпљујући.

– Није то лако. Умора има, али постоји сврха због које нешто радиш. Мој циљ је да Србија игра врхунску кошарку и да има успеха и даље – закључио је Ђорђевић.