Прочитај ми чланак

АЦБ – Срби бриљирали, Валенсија победила 42 разлике!

0

paunic483950020160214155757

Одиграно је осам утакмица 28. кола шпанске Ендеса лиге, уз веома запажене роле српских кошаркаша.

Прочешљаћемо дешавања у најјачој кошаркашкој лиги у Европи кроз учинак Срба.

Кренућемо од Ивана Паунића, који дефинитивно игра ове сезоне у репрезентативној форми у дресу Фуенлабраде.

Андалужани су као гости славили на Канарским острвима против Тенерифа, директног конкурента у борби за плеј-оф, са убедљивих 92:67, а један од најбољих на утакмици био је Паунић са 18 поена. Други Србин из редова Фуенлабраде, Оливер Стевић, усадио је у тријумф 4 поена и 6 скокова.

Бивши капитен Партизана, Владимир Лучић, био је епизодиста у веома убедљивој победи своје Валенсије у Сан Себастијану над фењерашем Гипзукоом, будући да је на паркету провео непуних девет минута. ‘Слепи мишеви’ су тријумфовали резултатом 121:79 уз 7 поена српског крила.

Немања Недовић је са 14 постигнутих поена уз Миндаугаса Кузмиснакса био најефикаснији у важном тријумфу Уникахе над Андором у Малаги (82:71). Репрезентативац Србије је уз то имао 4 асистенције и 3 рампе. Исти број поена као и Недовић, за поражене госте уписао је бивши кошаркаш Црвене звезде и Партизана Лука Богдановић, који је такође био најефикаснији у свом тиму.

Стеван Јеловац је са 15 поена и 6 скокова био међу најбољима у Сарагоси, која је пред својом публиком поражена од Гран Канарије (87:96). Арагонци нису имали решења за Алберта Оливера (20 птс, 5 ас, 4 ск), који је имао индекс 26, што га чини најкориснијим играчем 28. кола.

Тесну победу на гостовању у Мурсији уписала је Манреса (83:85), наших Дејана Муслија и Немање Јарамаза. Српски центар је постигао 12 поена и имао 3 скока, док је скорашње појачање Манресе из подгорићке Будућности имало 8 поена и 3 скока. Мурисји, која је прва испод плеј-оф црте, није помогло ни 20 поена луцидног аргентинског плеја Факунда Кампаца, који је као и МВП Оливер имао индекс корисности 26.

Удео Стефана Бирчевића у тесној и веома битној победи Естудијантеса над Обрадоријом (71:70) у дербију зачеља био је скроман, пошто је наш крилни центар постигао само 2 поена и имао исто толико скокова за око 9 минута проведених у игри.

Дејана Тодоривића није било у ростеру Билбаа, који је пред својим навијачима разбио Севиљу резултатом 101:82. Код поражених гостију, Ненад Миљеновић је био међу бољима са 11 поена и 3 ассиетнције.

Реал Мадрид је без већих пробелма изашао на крај са Хувентудом (91:77) и у победничком расположењу дочекује наставак четврфиналне серије против Фенербахчеа пред својом публиком, где ће покушати да избори мајсторицу у Истанбулу, након два пораза на Босфору у прва два меча.

Сви играчи Реала осим Луке Дончића су се уписали у стрелце на овој утакмици, одсочили су Џејси Керол који је убацио пет тројки (15 птс) и Руди Фернандез (14 птс) који је четири пута био прецизан ван линије 6.75. Код поражених Каталонаца врло добар утисак је оставио српски центар Милован Раковић са 13 постигнутих поена, уз само једна промашај из игре за 15 минута проведених на паркету.

За крај додајмо да је дуел између Барселоне и Лаборал Куће у ‘Блауграни’ одложен због обавеза обеју екипа у 1/4 финалу Евролиге.

Извор: sportske.net