Прочитај ми чланак

АБА ЛИГА казнила Звезду и Партизан

0
Nikola Kalinić i Aleksandar Pavlović

Фото: Вечерње новости

Због инцидената на „вечитом дербију“ у полуфиналу регионалног такмичења кажњена оба клуба.

Кошаркашки клуб Партизан кажњен је са укупно 8.500 евра, док ће Црвена звезда морати да плати 4.400 европских новчаница због инцидената на утакмицама два тима у полуфиналној серији АБА лиге.

Нови шампион АБА лиге кажњен је са 2.000 евра због убацивања тврдих предмета у терен у прва два меча полуфиналне серије против Партизана, 2.000 јер је директор Звезде Давор Ристовић вређао судије, као и због две техничке грешке Николе Калинића са 200, док ће из истог разлога по 100 евра морати да плати због понашања Маркуса Вилијамса и Јаке Блажича.

Црвена звезда ће морати додатно да уплати још 1.000 евра јер су њени навијачи бацали тврде предмете у терен против Цедевите у финалној серији, као и 200 због техничке грешке тренера Дејана Радоњића.

Партизан је са 6.000 евра кажњен због изјава тренера Душка Вујошевића у којима је вређао судије, 2.000 због бацања тврдих предмета у терен у два наврата, 300 због две техничке грешке кошаркаша Александра Павловића, као и 200 због неспортског понашања Милана Мачвана и Џоша Акојона.

Извор: Танјуг