Прочитај ми чланак

Цигански кутак 17.07.2012.г.

0

Пешић: Волео бих да останем у Звезди!
И даље не знам шта ће се десити. Видећемо у наредном периоду. Посвећен сам немачкој репрезентацији и обавезама које нас очекују у квалификацијама за ЕП – каже ПешићДа ли ће Светислав Пешић остати у Црвеној звезди питање је на које навијачи клуба са Калемегдана грозничаво чекају одговор. Трофејни стручњак је у разговору за немачке медије истакао да има жељу да и даље седи на клупи црвено-белих, али није сигуран у коначан епилог.

– Волео бих да останем у Звезди – рекао је трофејни стручњак. – Међутим, и даље не знам шта ће се десити. Видећемо у наредном периоду. Сада сам посвећен немачкој репрезентацији и обавезама које нас очекују у квалификацијама за Европско првенство у Словенији.

Председник Црвене звезде Небојша Човић је пре неколико дана изјавио да жели да Пешић остане и није хтео да се бави спекулацијама око имена његовог наследника.

 

Просинечки: Бољи смо од Нафтана
Шеф стручног штаба Црвене звезде Роберт Просинечки изјавио је да очекује да ће његов тим већ у првој утакмици у Белорусији обезбедити добар резултат, којим ће моћи да прође у наредно коло квалификација за Лигу Европа.

Црвена звезда ће у четвртак у 17.00 (18.00 по локалном) играти у Витебеску са Нафтаном, први меч другог кола квалификација за Лигу Европа.

– Мислим да смо бољи од Нафтана. Ми смо оптимисти и надам се да ћемо направити резултат који може да нас одведе у наредно коло – рекао је Просинечки на конференцији за новинаре.

Он је додао да су стручни штаб и играчи „добро проучили противника” и да знају пуно.

– Сви играчи једва чекају да почне утакмица. Надам се да ћемо одиграти добро. Они нису у врху белоруског фудбала, али су добра екипа – рекао је Просинечки.

Према његовим речима, добар резултат би значио много уочи реванша 26. јула у Београду.

– Имамо проблем са младим репрезентативцима, јер нису тренирали са нама, тако да они нису у конкуренцији за овај меч. Видећемо за реванш.

Шеф стручног штаба Црвене звезде указао је на још неке проблеме са којим би његов тим могао да се суочи.

– Нафтан је у предности, јер њима првенство увелико траје. Чека нас и пут. Тамо је нешто хладније него код нас, па и на то треба да се привикнемо. У сваком случају, мислим да је квалитет на нашој страни. Можда нећемо одиграти сјајну утакмицу, али се надам да ће резултат бити повољан – рекао је Просинечки.

Фудбалер Црвене звезде Никола Максимовић оценио је да је екипа спремна и додао да се радује предстојећем мечу.

– Даћемо све од себе да направимо добар резултат, који би нам значио за пролаз у наредно коло – рекао је Максимовић.

Црвено-бели сутра ујутро путују у Белорусију.