Прочитај ми чланак

Цигански кутак 06.09.2012. Звезди прети штрајк!

0

Алармантно стање на Маракани. Ако данас не буде уплате новца Радна заједница Црвене звезде ступиће у штрајк упозорења!
Запослени у најтрофејнијем српском клубу су до прошле недеље ћутали, трпели и извршавали обавезе, али им је прекипело после шест месеци кашњења исплате зарада.

У петак су одржали састанак са в.д. генералног секретара, Стефаном Пантовићем, који им је обећао да ће најкасније 6. септембра, односно данас бити исплаћена бар једна плата.

Пантовић је том приликом обећање јемчио сопственом оставком, иако је тек недавно изабран после оставке Ђорђа Стефановића, који је у међувремену постао саветник председника Владана Лукића!

 

Играчи претеча
Пре Радне заједнице штрајк су одржали играчи Црвене звезде.

Незадовољни због кашњења рата и плата, црвено-бели су после финала Купа, а пре последњег првенственог меча у прошлој сезони, обуставили рад.

Играчи један дан нису тренирали, у чеку их је на неки начин подржао и тадашњи тренер Роберт Просинечки, због чега су се вође штрајка и бивши стратег нашли на удару.Део дугова према играчком кадру је у међувремену регулисан, мада се и њима и даље дугује…

 

Црвено-бели тренирају без чак 13 играча
После два дана одмора црвено–бели су наставили са тренинзима, али без шефа струке Александра Јанковића.

Млади стручњак је латио посла у младој репрезентацији, па радом екипе у његовом одсуству руководи први асистент Предраг Катић.

Осим шефа стручног штаба на тренинзима недостаје и чак 13 играча, изузимајући Стојковића и Луковића, који су отишли на позајмице у Банат, односно Колубару, као и Михајловића, јер се вратио у Јагодину.

Лазовић, Максимовић и Мијаиловић су са „А“ репрезентативцима Србије спремају за Шкотску, док су у младој селекцији: Кировски, Дмитровић, Пантић, Миливојевић, Младеновић, Милуновић и Мудрински.

У најјачој селекцији Црне Горе су Јовановић и Касалица.

На тренинзима нема ни Асамое, који је добио три дана дужи одмор од осталих, како би посетио породицу у Гани.

Јанковић је, наравно, оставио план по којем се тренира, а посебан режим важи за Милијаша, јер се недавно прикључио екипи.

 

Вучић прича са Лукићем, који остаје у Звезди?
Александар Вучић би за викенд, како се сазнаје, требало да се сретне и са Владаном Лукићем, председником Црвене звезде.

Није познато шта ће бити тема разговора, али нема сумње да ће, поред могућности већег улагања „Гаспрома”, бити речи о све чешће помињаним променама на врху у најтрофејнијем српском клубу.

Први потпредседник Владе, изгледа, нема ништа против Лукића, па није немогуће да остане у клубу на некој функцији, а да дође до значајнијег освежења у Управном одбору, као и на местима генералног секретара, спортског директора…

 

Мудрински – наук и поука за Војводину
Хет-трик Огњена Мудринскиог на дебију за Црвену звезду против нишког Радничког, што у београдском клубу никоме пре њега није успело, оправдано су изазвао велику пажњу фудбалске јавности.

Док млади репрезентативац Србије ових дана прима заслужене честитке са свих страна, у Новом Саду се многи питају како је талентовани нападач, који је иначе поникао у Војводини, тако негативно оцењен у матичном клубу да је у лето прошле године добио одрешене руке да бира средину!

Пре него што се овог лета скрасио на Маракани, Мудрински је имао прилично компликован пут за доказивање. Променио је неколико клубова, а заједничко је да ни у једном није био миљеник среће.

У Војводини су у зиму 2010. одлучили да се с њим и Александром Катаијем, као најистакнутијим у генерацији, потпишу професионални уговори.

Прошлог лета се Мудрински нашао на судбоносној раскрсници. Пошто у Војводини, у јакој конкуренцији за место у нападу, није могао да рачуна да ће играти колико му је као младом играчу потребно, постигао је договор са клубом у којем је поникао и убрзо ухлебљење пронашао у Јагодини.

У новом клубу је заиграо у великом стилу, као препорођен. Решетао је мреже и тако заслужио позив у младу репрезентацију, да би се недавно коначно нашао у Црвеној звезди, где га очекује рад са Александром Јанковићем, тренером који му показао наклоност позивом у редове Орлића.

Судбина Огњена Мудринског – као наук и поука.

 

Звездине годишње улазнице од 3.500 до 25.000 динара
Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је цене сезонских улазница, које ће важити за све мечеве тог клуба у Супер лиги и плеј-офу Србије, Јадранској лиги и Еврокупу.

Годишња улазница за трибине кошта 3.500 динара, за партер 7.000, за плаву и белу ложу по 12.000, а за ВИП ложу 25.000.

Датум почетка продаје улазница биће накнадно саопштен, а како се наводи на сајту црвено-белих, оне ће моћи да се купе искључиво у просторијама београдског клуба на Малом Калемегдану.

 

(Sportski žurnal)