Прочитај ми чланак

Фирмин кутак 17.07.2012.г.

0

Војводина представила Грина, Жакулу и Јокића
Војводина је предтавила тројицу летњих појачања – Холанђанина Сержиња Грина, затим голмана Срђана Жакулу и искусног штопера Ђорђа Јокића.

– Завршили смо 90 одсто посла у овом прелазном року и сигуран сам да ћемо уз помоћ нових момака остварити бољи резултат него у претходној сезони – рекао је спортски директор Миодраг Пантелић на конференцији за новинаре у Фудбалском центру Вујадин Бошков.

Он је додао да је у плану још довођење једног левокрилног нападача, што би, како је казао требало да буде завршено у наредних неколико дана.

Холанђанин Сержињо Грин игра на средини терена, каријеру је почео у Ајаксу где је прошао све млађе категорије, а наступао је у Витесеу, Харлему, Фејнорду, а пре доласка у Војводину и за Левски из Софије.

По речима Пантелића од њега се очекује да буде носилац игре новосадског суперлигаша и замена за Стефана Апију, који се дефинитивно неће враћати у Војводину.

– Признајем да никад нисам чуо за Војводину док нисам добио понуду да пређем у њене редове. Морам да кажем да сам прилично изненађен и одушевљен условима у којима клуб функционише – рекао је Грин.

Холанђанин због суспензије, односно црвеног картона, који је добио док је био члан Левског нема право наступа у другом колу квалификација за Лигу Европе у којем Војводина у четвртак у првој утакмици дочекује литванског представника екипу Судува.

Срђан Жакула је по речима спортског директора Војводине квалитетан голман који је доведен да би био конкуренција првом чувару мреже Немањи Супићу.

Што се Ђорђа Јокића тиче ради се о искусном штоперу, некадашњем репрезентативцу, који је играо за ОФК Београд, а остварио је и запажену интернациналну каријеру токм које је наступао за руске прволигаше Торпедо и Томск.

Осим Грина, Жакуле и Јокића, који су потписали двогодишње уговоре чланови Војводине у овом прелазном року постали су и повратник Игор Ђурић и члан младе репрезентације Србије Милош Делетић.

 

Војводина на старту без Сержињо Грина
Другог дана од како су се фудбалери Војводине вратили из Аустрије, шеф стручног штаба Златомир Загорчић са сарадницима Сабоом, Јелачићем и Тодићем дао је пун гас.

На окупу су били сви лиценцирани играчи за Лигу Европе као и они који у овом тренутку нису у првом плану и слободни су да у наредних шест месеци играју за друге клубове голман Јаношевић, Јао, као и Мојсов који је „на леду”.

Сва пажња љубитеља фудбала у Новом Саду усмерена је на старт другог кола квалификација за Лигу Европе и двомеча са Судувом из Марианпоља, односно први меч који се у четвртак 19. јула од 20.30 часова игра на „Карађорђу“.

– Судува је озбиљна и надасве борбена екипа са тројицом, четворицом изузетних појединаца – прича Загорчић.

Без обзира на снагу Литванаца, Војводина би требало да буде фаворит у мечу са Литванцима.

– Имамо још два дана да их добро анализирамо, али мислим да је нападачка игра рецепт да дођемо до победе. То не значи да ћемо да идемо главом кроз зид, већ морамо да будемо фокусирани на игру током целог меча и паметни да не бисмо себи направили неко негативно изненађење.

Тренер Златомир Загорчић и сарадници знају окосницу тима која ће на „Карађорђу“ покушати да поврати прошлог лета пољуљани европски углед.

– Нажалост, Сержињо Грин нема право играња у оба меча, јер издржава казну због црвеног картона који је зарадио док је носио дрес Левског из Софије.