Прочитај ми чланак

ЛАЛАТОВИЋ ПРЕТИ ВУЧИЋЕМ: Кад их окрене, неће им бити добро

0

"Нека седне градоначелник Вучевић са нашом управом клуба на челу са господином Бајатовићем и нека реше проблем за минут. Немојте да се више брукамо. Ако они не могу да реше проблем, онда молим јавно, због сто породица које нису примиле плату два месеца, човека који нажалост мора и ово да решава, Александра Вучића да их он окрене. Председниче наш, кад их ви окренете неће им бити добро", поручио је приликом данашњег обраћања тренер Војводине Ненад Лалатовић, који је покушао тако да дочара проблеме у Новом Саду.

Ненад Лалатовић познат је као темпераментан тренер, који се често не либи да каже све што му је на срцу, али је остао упамћен и као један до највећих фанова Александра Вучића у свету фудбала. И та приврженост је у прошлости често знала да му се исплати.


Тако је својевремено изнео хвалоспеве према некадашњем премијеру, а садашњем председнику, коме је пожелео да „влада још 50 година“. И, гле чуда, недуго након те изјаве Лалатовићу је стигла награда, па је сео на клупу младе репрезентације Србије. И, наравно, доживео неуспех.

Сада се налази на клупи Војводине, где се суочава са бројним проблемима, па је апеловао на градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и Душана Бајатовића да се договоре, а ако то не уроди плодом, „запретио“ им је Вучићем. Укратко, то је сажетак данашње конференције за медије, која је једна од најупечатљивијих у последње време.

– Војводина је у великим проблемима. Моји играчи су апсолутно разочарани, атмосфера на тренинзима није сјајна. Имам утисак као да се боримо за опстанак. Као да ништа добро нисмо донели овом граду. Када сам дошао, Војводина је била осма, девета, није било добро. Кад нико није могао да очекује трофеј, да сваки Новосађанин буде поносан на клуб, дешавају се овакве ствари. Највише испаштају поштене новосадске породице. Стотину њих. Имају минималне плате, долазе на посао, једва састављају крај с крајем – рекао је тренер Новосађана.

Играчи нису плаћени већ неколико месеци, а Лалатовић је лобирао не само за њих и свој стручни штаб, већ и за запослене на стадиону.

– Не могу да схватим да људи не могу да се дозову памети. Срамота! Туђе ратове нећу да водим. Само ме занимају моји играчи. Молио сам два, три пута лепо. Молим још једном градоначелника Милоша Вучевића и људе запослене у клубу: седите, договорите се, проблем можете да решите за један минут. Ако не можете, жао ми је што то морам да кажем, али молим господина Вучића, који је нашу Србију направио великом и моћном, и коме ови људи полажу рачуне. Ви решавате све проблеме у нашој држави, жао ми је што вас оптерећујем оваквим стварима, али наши запослени, који нам перу веш, немају ни 500 динара у џепу.

Присетио се Лалатовић разговора са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем од пре неколико месеци.

– Једном смо имали састанак, градоначелник је рекао: „Желим трофеј, морате да донесете пехар у Нови Сад“. Градоначелниче, послушали смо. Отишли смо у Ниш и сами донели трофеј. Сад само тражим од вас да седнете са нашом управом и решите проблем. Немогуће да новац не може да се пронађе. Није то огроман новац. Може и да се позајми, ако је Србијагас блокирана. Нису то милиони. Дугују се две премије, две плате, рате, награде. А, гомила се. После ће бити све теже исплатити. Не схватате колико је проблем озбиљан. Вама су кућни фрижидери пуни, а запосленима у вашој Војводини и играчима, можда, празни. Неко мора да плати алиментацију, а није два месеца добио ни динара. Неко да помогне мајци, оцу… То су њихове паре. Људи, 21. је век, а ми молимо да се исплате примања велике Војводине!? Не могу да верујем. Само тражим оно што им припада. Не туђе, него наше – рекао је Лалатовић.

И на томе се није зауставио…

– Не знам да ли вас ради сујета, не можете да нађете заједнички језик. Немојте због ваше сујете да испашта наша велика Војводина. Жене које нам спремају храну и свакодневно перу веш питају нас кад ће паре, једна се разболела, ради два посла, плачу на стадиону, позајмљују новац, кажу да ови возе скупа кола. А вас баш брига, топло вам је у вашем стану, пуни су вам фрижидери, не занимају вас проблеми сиротиње. Мене занимају. И ја сам некад живео тешко, знам како је. Мислим да знате и ви, али су вам сад пуни фрижидери, па се правите да не знате. Помозите!

Лалатовић најављује да ће се обратити директно Вучићу, а да онда „им неће бити добро“.

– Ако ви не можете, молим Вучића да окрене те људе. Само један његов позив ће бити довољан да се дозову памети, да стотину породица има пун фрижидер. Шта ме брига за све њих, њихове ратове. Само гледам Војводину. Ако је воле и ако воле запослене – нека реше проблем. Ако не ви, онда ће онај ко је изнад свих нас, изнад свих њих, а то је господин Вучић. Можда он и не зна за ове проблеме. Ко зна шта њему причају. Плаше се да му кажу истину. Председниче наш, кад их ви окренете неће им бити добро, већ ће се дозвати памети и Војводина ће опет функционисати – закључио је Лалатовић.

После свих ових речи, главно питање које се само намеће је: Која то награда чека Ненада Лалатовића?