Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Гробарски кутак – 27.07.2012.г

0

Хамбургер зове Бабовића
Српска колонија у највећој немачкој луци могла би да се увећа за још једно име. Свакодневно расту шансе да се суспендованом Слободану Рајковићу и повременом првотимцу Гојку Качару у Хамбургу придружи– Стефан Бабовић.

Челници Хамбургера су, посредством менаџера, контактирали заменика Партизановог капитена, саопштили му да је тренер Торстен Финк заинтересован да га види у екипи, а према сазнањима „Журнала” интересовање би наредних дана требало да се преточи у званичну понуду, на адресу клуба из Хумске 1.

За сада, није познато под којим би финансијским условима везиста црно-белих прешао у Бундес лигу, ни да ли би се трансфер реализовао одмах или до краја прелазног рока, мада, према тренутним околностима, најреалније делује опција по којој би се Бабовић тек по завршетку квалификација за Лигу шампиона отиснуо ван граница Србије. Други пут, после Француске (Нант) и Холандије (Фејенорд).

 

Партизан честитао Дачићу
Руководство Партизана је честитало Ивици Дачићу избор на функцију премијера у новој Влади Републике Србије.

Челници црно-белих су на адресу мандатара послали телеграм честитке са срдачним жељама за успех на новом месту.

 

Тодоров и Гомез суде Партизану против Кипрана
УЕФА је одредила судије за мечеве треће квалификационе рунде између АЕЛ-а и Партизана.

Први сусрет, у Ларнаки (1. јула, у 19.45), водиће Бугарин Станислав Тодоров (35). Утакмица се игра на стадиону „Антонис Пападопулос”.

Арбитража реванша у Хумској, 8. августа, поверена је Шпанцу Карлосу Клосу Гомезу (40).

Ниједан од ових делилаца правде није у каријери био главни судија на сусретима Партизана и АЕЛ-а.

 

Петровић: Стојковић ме чини бољим голманом
Маестрално је Пера одрадио посао, показао како можемо на њега да се ослонимо и на јачим утакмицама. Изговорене јутро после реванша са Валетом, сладуњаве речи Владимира Вермезовића ваља тумачити више од куртоазне похвале Николи Петровићу (24).

Мада су га комплиментима обасипали и његови претходници, Александар Станојевић и Аврам Грант, тек је актуелни шеф струке одлучио да почетком друге сезоне дебијем на европској сцени награди момка кога су Гробари упознали у финишу минуле сезоне, на првенственим мечевима.

– Значе ми речи тренера, драго ми је што ми верује, нема ништа лепше него кад читаш похвале о себи – смеје се Никола Петровић.

Мада, сезону сте почели као трећи, можда и четврти голман?

– Стојковић је и сад „јединица”, о искусном Радиши Илићу све се зна, Живковић и ја смо се борили за место под сунцем, да би меч са Малтежанима, изгледа, променио и мишљење тренера о мени. Уверио се шеф, надам се, да сам способан да браним и јаче сусрете.

Једина је дилема кад, пошто ће се већ на Кипру међу стативе вратити Стојковића?

– Свима нам је јасно да је Влада први голман, оправдано, без љутње… У предности је, рекао је тако и Вермезовић, слажемо се и ми, његове колеге. Само прижељкује да добијем шансу још неки пут, потврдим како нисам случајно у Партизану.

Због чега још?

– Да једног дана, кад постанем први голман, будем бољи, да имам довољно утакмица у ногама.

Шансу сте добили изненада, да ли је уопште реално да „смените” Стојковића?

– Ух, мислим да ћу пре чекати да оде у иностранство. Прошао је Влада доста изазова у каријери, издржао свакојаке проблеме, имам свашта да научим од њега. Људи, па он ме је „увео” у први тим, уз њега свакодневно напредујем.

Конкретно?

– Причом, саветима, помоћи у техничким детаљима, доста тога сам унапредио, мане кориговао. Замислите да је поред мене био неко млађи, можда не бих имао од кога да научим. Овако сам постао бољи…

 

Tумбаковић: Преговарамо са више штопера
Пољак Јакуб Вавржињак из Легије није усамљен на листи потенцијалних Партизанових појачања. Спортски сектор разматра најбоље опција за појачање на позицији штопера, али је питање хоће ли успети неког да ангажује за двомеч са АЕЛ-ом.

– Истина је да тражимо штопера, погледали смо доста понуђених видео записа, али смо закључили да, имајући у виду квалитет постојећег кадра, у целу причу уђемо лагано. Пратимо, не журимо, али смо у озбиљној причи са више играча – напоменуо је Тумбаковић.

 

(Спортски журнал)